Πυρά από ΝΔ για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Θάνου για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου
09/06/2017 12:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρά από ΝΔ για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Θάνου για τα 182 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου

Καυστική ανακοίνωση για την εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα με πρωτοβουλία της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου, εξέδωσε ο υπεύθυνος τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας επέλεξε να εορτάσει τη συμπλήρωση 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, με πανηγυρική εκδήλωση και δεξίωση στο Hilton.

Σε καιρούς χαλεπούς για τα οικονομικά του μέσου πολίτη και κάθε φορέα του Δημοσίου Τομέα, η διοργάνωση μίας πολυτελούς εκδήλωσης δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.

Τόσο ως προς τη σκοπιμότητά της, καθώς ουδέποτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες εορτάστηκε επέτειος ίδρυσης του Αρείου Πάγου, αλλά και ειδικά ως προς την κάλυψη των υψηλών δαπανών που απαιτούνται.

Στις μέρες μας αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Ο πολίτης θέλει να αισθάνεται το θεσμό της Δικαιοσύνης ως ισχυρό θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου και ύστατο καταφύγιο των αδυνάτων.

Δυστυχώς, εκδηλώσεις αυτού του ύφους απλά και μόνο κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στο θεσμό».

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ το «Ποτάμι» έχει φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του και ανακοίνωση επίσης έχει εκδοθεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ολοι θέτουν θέματα σχετικά με τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης και τη χρηματοδότηση της.

eleftherostypos.gr