Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Καμμένου για τις επαφές με ισοβίτη
19/06/2017 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Καμμένου για τις επαφές με ισοβίτη

Πυρ ομαδόν εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συνομιλεί με καταδικασμένο σε ισόβια λαθρέμπορο μπαίνουν στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ήδη τα δύο κόμμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, την ώρα που στελέχη της οδού Πειραιώς και της Χαριλάου Τρικούπη βάλλουν εναντίον του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και της ηθικής.

"Δεν έχει υπάρξει στην Ελληνική Δημοκρατία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα παρόμοια υπόθεση. Εν ενεργεία Υπουργός Εθνικής Άμυνας να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών, χωρίς να έχει την παραμικρή θεσμική ιδιότητα. Ο κ. Καμμένος το παραδέχτηκε δημοσίως και μάλιστα, με θράσος. Πρόκειται για παραβίαση του συντάγματος, του μισού ποινικού κώδικα και της ηθικής. Οι κ.κ. Καμμένος και Κοντονής οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή για αυτή την υπόθεση”, τόνισε, μιλώντας στα "Παραπολιτικά fm”, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Να δοθούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για τις επαφές του κ. Καμμένου με ισοβίτη ζητάει, μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, σημειώνεται πως ανακύπτει "σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας "Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος". Παράλληλα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι "ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας "Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης".

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, αφού αναφέρει ότι η προφανής αυτή παρέμβαση "επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση", ερωτά τον κ. Κοντονή εάν "είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας" και "εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών".

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για "βορβορώδεις” αποκαλύψεις και οι πληροφορίες οι οποίες έχουν δει τις τελευταίες τρεις μέρες το φως της δημοσιότητας. "Εδώ τίθεται ζήτημα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από υπουργό αναρμόδιο, τίθεται ζήτημα λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος. Όλες αυτές οι συνομιλίες που φέρονται να έχουν γίνει δημιουργούν ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, παρεμβάσεων υπουργών που αυτά εφόσον ο υπουργός Δικαιοσύνης τα γνώριζε θα έπρεπε ή να είχε ζητήσει την αποπομπή του συναδέλφου του ή θα έπρεπε να είχε σταματήσει τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης”, επεσήμανε (Παραπολιτικά fm) ο κ. Παπαθεοδώρου. "Με ενδιαφέρει να δω ποιοι ελέγχονται για τη δημόσια δήλωση του κ. Καμμένου, υπουργού Εθνικής Αμύνης ότι βεβαίως και επικοινώνησε μέσω τρίτου έμμεσα, άμεσα αυτό δεν το ξέρω, με τον κρατούμενο και βεβαίως παρενέβη στην εισαγγελία ο ίδιος τη στιγμή που είναι αναρμόδιος για κάτι τέτοιο. Όλα αυτά δημιουργούν όχι μόνο εικόνα λεηλασίας και ανυπαρξίας των θεσμών, καταρράκωση του κύρους τους αλλά δημιουργούν και ένα μεγάλο πρόβλημα, εάν έτσι εξελίσσονται οι μεγάλες δικαστικές έρευνες τότε στη χώρα μας υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και γι’ αυτό θα πρέπει πρώτον, να τοποθετηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και δεύτερον να δώσει εξηγήσεις”, πρόσθεσε.

Γεγονός ήσσονος σημασίας η παρέμβαση Καμμένου, κατά τον Κοντονή

Προς κάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, έσπευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με την υπόθεση επικοινωνίας του πρώτου με ισοβίτη, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας το ζήτημα, ενώ στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση υπογράμμισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η Δικαιοσύνη θα καμφθούν στο έργο τους να βρουν την αλήθεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Κύρωση Σύμβασης της Βαρσοβίας και των τροπολογιών που την συνοδεύουν ξέσπασε σε υψηλούς τόνους με αφορμή επισήμανση βουλευτή της αντιπολίτευσης νωρίτερα περί "βορβορώδους" καταστάσεως.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής απευθυνόμενος στους βουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εδώ είχαμε 2,1 τόνους ηρωίνης οι οποίοι πιάστηκαν από τις Αρχές και η υπόθεση δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει, μια υπόθεση που ένας - ένας οι μάρτυρες χάνουν τη ζωή τους η εξαφανίζονται "και ο κρατούμενος αυτός στον οποίο αναφέρεστε είχε δώσει μια συνέντευξη νομίζω που είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, και δεν είπε τίποτα ο Τύπος γι αυτός και τώρα για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα υπάρχουν όλα αυτά τα σχόλια και από κόμματα μάλιστα".

Στην συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε σε οικονομικά συμφέροντα τα οποία όπως είπε επιχειρούν μέσω του φιλικού τους Τύπου να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και την κυβέρνηση και τόνισε ότι η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα γίνουν όλοι οι έλεγχοι και η διερεύνηση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, καλύπτοντας εν μέρει τον υπουργό.

capital.gr