Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για Novartis
06/02/2018 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για Novartis

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε τη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για πολιτικές μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης η δικογραφία δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στη Βουλή.

"Να έρθει τώρα ο φάκελος της Novartis στη Βουλή" ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, Γ. Γεωργαντάς και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι κυβερνητικά στελέχη έκαναν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου χθες το βράδυ "ως μη όφειλαν. Και είπαν μάλιστα ότι είναι σκάνδαλο. Εμείς λέμε όλα στο φως. Όποιος κι αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται θα χυθεί άπλετο φως". Η ίδια χαρακτήρισε "κακοστημένη σκευωρία" τη μεθόδευση για τη δικογραφία εκ μέρους της κυβέρνησης χθες, ενώ υπογράμμισε ότι "αυτή η κακοστημένη σκευωρία δεν παύει να θυμίζει κυβέρνηση σε πανικό".

Ο Νότης Μηταράκης κατήγγειλε πως ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γνώση της δικογραφίας.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν ένταση από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Α. Καββαδία να σχολιάζει ότι "δεν ξεκινάμε καλά".

Ενώ ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους είπε ότι "δεν σημαίνει πως όσοι αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis είναι ένοχοι, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης".

Η ένταση συνεχίστηκε πριν ξεκινήσει η κατάθεση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη.

capital.gr