Ψηφοθηρικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές ενόψει ΔΕΘ
23/08/2017 12:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφοθηρικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές ενόψει ΔΕΘ

Με νέο εξεταστικό σύστημα πάει στην 82η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στο σύνθημα για κατάργηση των Πανελλαδικών διαγωνισμών και ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" φαίνεται πως στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταλήξει στα δύο πιθανότερα σενάρια για το πώς θα γίνει η αντικατάστασή τους, αν και τα χρονικά όρια παραμένουν ασαφή.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, αντί για Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι μαθητές θα αντιμετωπίζουν ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα θα υπάρχουν οι Ανθρωπιστικές και οι Θετικές Σπουδές, με ευκολότερα μαθήματα αλλά με μεγαλύτερο εύρος ύλης. Στην Γ' Λυκείου θα διεξάγονται εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για δύο μόνο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, ενώ ο συνυπολογισμός τους με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου. Από εκεί και πέρα, ο κάθε νέος θα δίνει επιπλέον εξετάσεις σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί.

Στο δεύτερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με "Τα Νέα", οι μαθητές θα εξετάζονται πανελλαδικά στο δεύτερο τετράμηνο της Γ' Λυκείου σε τέσσερα μαθήματα βαρύτητας, των οποίων οι βαθμοί σε συνυπολογισμό, με μικρότερο ποσοστό, των υπόλοιπων μαθημάτων και των βαθμών του α' τετραμήνου, θα οδηγούν στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σενάριο αυτό, που έχει προταθεί να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2019-2020, και προϋποθέτει την μείωση των μονόωρων μαθημάτων στο Λύκειο και γενικότερα, λιγότερα μαθήματα, που θα διδάσκονται περισσότερες ώρες.

capital.gr