Ψήφιση προϋπολογισμού: Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη με το "βλέμμα" στον... 154ο βουλευτή
18/12/2018 13:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφιση προϋπολογισμού: Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη με το "βλέμμα" στον... 154ο βουλευτή

Τα μεσάνυχτα ψηφίζεται ο πρώτος "μεταπρογραμματικός" προϋπολογισμός της Κυβέρνησης μετά από κλείσιμο της πενθήμερης συζήτησης στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δευτερολογίες, τριτολογίες κλπ, δεν προβλέπονται ( ο πρωθυπουργός απλώς ολοκληρώνει τη συζήτηση προ της έναρξης της ονομαστικής ψηφοφορίας), όπερ σημαίνει ότι παρά το βαρύ κλίμα στις τοποθετήσεις κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, "πινγκ πονγκ" εκτός ελέγχου μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη, μάλλον δεν θα περιλαμβάνει το αποψινό κοινοβουλευτικό μενού.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να κάνει αναλυτικό απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένωνγια το πώς η κυβέρνηση "έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια" και να αναφερθεί στα θετικά μέτρα που προβλέπει ο νυν προϋπολογισμός, κόντρα στην "καταστροφολογία" της Ν.Δ.

Από την Κυβέρνηση, διαμηνύουν ότι ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αφήσει καμία αιτίαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναπάντητη μεν, αλλά στόχος της αποψινής του ομιλίας είναι να απαντήσει "θεσμικά" με στοιχεία και αριθμούς για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την οποία ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση.

Το βλέμμα στον 154ο βουλευτή

Εν τω μεταξύ, στο Μαξίμου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος κατά την ομιλία του προανήγγειλε ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Εάν αυτό μεταφραστεί σε υπερψήφισή του, τότε στο Μαξίμου... θα κάνουν πάρτυ,προσθέτοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία έναν ακόμη βουλευτή, τον 154ο,καθώς, η υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ισοδυναμεί παγίως για τις κυβερνήσεις με ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον ίδιο τρόπο "προσάρτησε" ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι στο άρμα του και την βουλευτή ( προερχόμενη επίσης από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη), Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, της οποίας το φλερτ με το κυβερνών κόμμα επικυρώθηκε όταν υπερψήφισε πέρυσι, τον προϋπολογισμό του 2018, ανεβάζοντας την πλειοψηφία στους 153 βουλευτές.

"Δεν φεύγει βρε παιδιά"

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας χθες, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ευρισκόμενος στη Βουλή για να παρακολουθήσει ομιλίες βουλευτών στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, επιχείρησε να υποβαθμίσει εντελώς τα σενάρια περί αποχώρησης του Πάνου Καμμένουαπό την Κυβέρνηση ( και τις ραγδαίες εξελίξεις που τα συνοδεύουν).

Δεν φεύγει βρε παιδιά, πού να πάει, απάντησε με τη γνωστή του χαλαρότητα όταν απευθύνεται σε δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας, "αποδραματοποιώντας" και τη σημασία του υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη.

Και τούτο, γιατί η σύγκλησή του από τον Πρωθυπουργό, συνοδεύτηκε έως και από σενάρια ανασχηματισμού ( με τα οποία στο Μαξίμου γελούν).

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" με ΣΚΑΙ

Σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του ΣΚΑΙ που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, η Κυβέρνηση επιχείρησε δια Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός μεν αλλά πρόθεση να άρει το εμπάργκο των βουλευτών και στελεχών της στο σταθμό, δεν υπάρχει.

Πολλώ δε μάλλον, μετά τη δήλωση του κ. Αλαφούζου, ότι "βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

Το κόμμα απάντησε επιτιθέμενο, μιλώντας για "άθλιους προπαγανδιστές".

capital.gr