Πρότειναν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων
13/09/2016 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρότειναν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν την τάση να βολεύουν τα «δικά τους παιδιά» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, η μία εκ των τριών προτεινόμενων από το Μαξίμου για τις τρεις εποπτικές θέσεις στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δεν είναι άλλη από την κ. Όλγα Χαρίτου, στενή φίλη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κα Χαρίτου είναι σύζυγος του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, και οι δυο τους ανήκουν στην στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί ενώ θεωρούνται απ’ τους στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως εξάλλου δείχνει και η σχετική φωτογραφία από παλαιότερες διακοπές του κ. Τσίπρα στο νησί.

Η ίδια μάλιστα από πέρυσι είχε ενταχθεί και στο επιτελείο του πρωθυπουργού μετά την πρόσληψή της για έναν χρόνο σε θέση αμισθί ειδικής συμβούλου σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στέλεχος της Κουμουνδούρου η κ. Χαρίτου έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν το κόμμα σε αρκετές διακομματικές επιτροπές, ενώ υπήρξε και μέλος της συντακτικής επιτροπής του κομματικού περιοδικού «Μπλόκο».

Η κυβερνητική πρόταση τόσο για την κ. Χαρίτου όσο και για τα άλλα δύο στελέχη που θα καταλάβουν τις εποπτικές θέσεις στο Υπερταμείου, πάντως, βρίσκει την έντονη αντίδραση από τους θεσμούς. Και αυτό καθώς οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και οι προτεινόμενοι απ’ την κυβέρνηση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται ότι μαζί με την κ. Χαρίτου έχουν προταθεί από την κυβέρνηση για το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ένα στέλεχος από την ΤτΕ και ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη συνεχίζεται μιας και οι δύο πλευρές επιμένουν στην επιβολή των δικών τους υποψηφίων.

eleftherostypos.gr