Προς τι η πρωθυπουργική... σύσκεψη;
12/08/2016 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς τι η πρωθυπουργική... σύσκεψη;

Σύσκεψη είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι στο Μαξίμου. Όχι, δεν έκατσε να ασχοληθεί με το προσφυγικό που ξαναφουντώνει. Ούτε με τις εξελίξεις στην οικονομία όπου η ύφεση είναι παρούσα. Δεν ασχολήθηκε με τους Τούρκους που πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα. Συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη είχε ο κ. Τσίπρας. Προφανώς για να ενημερωθεί πώς πήγε η αιμορροϊδεκτομή;

Ή μήπως να του εξηγήσει ο πολλά βαρύ και όχι υπουργός του ποια είναι η περιφέρεια πέριξ των αιμορροΐδων;

Μπορεί πάλι να συζήτησαν πώς θα πάνε βόλτα στα νησιά με το σκάφος του δεύτερου μπας και πιάσουν και κανένα ψαράκι.

Ίσως πάλι να του έδωσε εντολή ο Αλέξης να κάνει κάτι με τα νοσοκομεία που είναι διαλυμένα, κυρίως με αυτό της Σαντορίνης όπου έκοψε κορδέλες ο… Παττακός του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το νοσοκομείο υπολειτουργεί ή μάλλον λειτουργεί σαν κέντρο αεροδιακομιδής ασθενών σε άλλα νοσοκομεία γιατί αν μείνει ο κόσμος εκεί θα πεθάνει.

Ελπίζουμε να βρει λίγο χρόνο, να τον φωτίσει η Μεγαλόχαρη να κάνει κάτι σχετικά με το προσφυγικό. Ο ίδιος ο υπουργός του ο Μουζάλας παραδέχθηκε ότι οι πρόσφυγες στα νησιά ήρθαν για να μείνουν. Τώρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να τους μοιράσει σε όλη την επικράτεια. Γι' αυτό και θα ξεκινήσει η δημιουργία camp για τη φιλοξενία προσφύγων. Αυτό ήταν και το βασικό κομμάτι στην ατζέντα της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μουζάλας. Ήδη έχει γίνει γνωστό από χθες πως στην Κρήτη, μετά την τουριστική περίοδο, θα μεταφερθούν και στους τέσσερις νομούς 2.000 πρόσφυγες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως ότι ο νέος σχεδιασμός που ολοκληρώνεται προβλέπει τη δημιουργία camp, μικρών πληθυσμών, ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μουζάλας μίλησε για έναρξη μεταφοράς στην Αθήνα «ανθρώπων και οικογενειών, οι οποίοι εκπίπτουν από τη συμφωνία, δεν πρόκειται δηλαδή να επιστραφούν στη Τουρκία».

«Επίσης, θα επιστρέψουμε και θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και στη μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά «δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό». «Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε.

Κι όλα αυτά ενώ στους 57.178 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι έρχονται δύσκολες ημέρες και μη διαχειρίσιμες από μια ανίκανη κυβέρνηση; Μόλις τους λες να κάνουν κάτι σε χαρακτηρίζουν ακροδεξιό και ρατσιστή λες και δεν είναι ρατσισμός να καταστρέφεις ολόκληρες τοπικές κοινωνίες.

Τι να ξέρει όμως ο Αλέξης; Από την ασφαλή βίλα του στο Σούνιο ή από το Μαξίμου, μπορεί να ξέρει τι γίνεται στα νησιά; Τολμάει να πάει μια βόλτα στη Χίο ή τη Μυτιλήνη; Θα φάει μεγάλη γιούχα.