Προς ΝΔ: Η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή
26/01/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς ΝΔ: Η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή

Σήμερα το βράδυ θα γίνει στη Βουλή η πρώτη μονομαχία μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη με βασικό θέμα το Ασφαλιστικό. Όπως έδειξε ο πρωθυπουργός, στριμωγμένος όπως είναι στη γωνία, θα θελήσει να πολώσει το κλίμα, να υψώσει τους τόνους, να προκαλέσει τη ΝΔ να πάρει θέση σε ερωτήματα που ο ίδιος θα θέσει. Θα ζητήσει π.χ. από τον Κυριάκο να απαντήσει αν θέλει μειώσεις στις συντάξεις ώστε να τον εξαναγκάσει να ψηφίσει το καταστροφικό σχέδιο Κατρούγκαλου. Θα του ζητήσει να απαντήσει για τα αγροτικά μπλόκα κι αν συμφωνεί η ΝΔ μ' αυτά. Και θα τον προκαλέσει σε μια μονομαχία επί παντός του επιστητού πιστεύοντας ότι έχει το χάρισμα να κερδίσει. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας δεν είναι και τόσο του... σαλονιού σε σύγκριση με τον Μητσοτάκη που δεν είναι και τόσο του... δρόμου.

Σε γενικές γραμμές θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να κάνει τη Βουλή «αρένα» για να μπορέσει να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Χωρίς ουσιαστικά να δίνει απαντήσεις για τα εγκλήματα του ενός χρόνου «πρώτη φορά αριστερά» και των άθλιων προτάσεων που έχει καταθέσει για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει την πρόταση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία του κ. Τσίπρα. Δηλαδή τις υποσχέσεις του στους αγρότες, τότε που ανέβαινε στις καρότσες και μιλούσε στα αγροτικά μπλόκα τα οποία τώρα τον κυνηγάνε. Θα είναι και για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ ένα κρας τεστ για το πώς θα αντιπαρατεθεί στον Τσίπρα και ποια γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα από εδώ και στο εξής. Διότι αν επιλέξει τη συναίνεση δήθεν για το καλό της χώρας και την πιο... κεντρώα πολιτική είναι σίγουρο ότι θα πάει άπατη η ΝΔ και στις επόμενες δημοσκοπήσεις και στην κοινωνία. Ούτε βεβαίως πρέπει να μπει μπροστά στα μπλόκα, να ανέβει κι αυτός στα τρακτέρ και να μιλά ξανά για «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

Όμως, η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή και ο λόγος είναι ένας: Τον Σεπτέμβριο ο κόσμος έδωσε στον Τσίπρα τη δύναμη να συνεχίσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Έδωσε δε στη ΝΔ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις Δημοκρατίες η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται. Οτιδήποτε άλλο σχήμα μόνο ελάχιστα βιώσιμο μπορεί να είναι. Πώς λοιπόν ο Κυριάκος και η ΝΔ να δώσουν λευκή επιταγή στον Τσίπρα για να προχωρήσει; Πώς να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και να πάνε κόντρα στην κοινωνία; Το 75% και πλέον λέει ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου είναι κακό και πρέπει να αποσυρθεί. Τι θα κάνει δηλαδή η ΝΔ, θα βάλει το κεφάλι της στον ντορβά και θα φωνάξει το δήμιο να της το κόψει;

Ο κ. Τσίπρας είχε από τις 20 του Σεπτέμβρη όλη την ευχέρεια να φέρει το νέο Ασφαλιστικό χωρίς πίεση χρόνου. Να το διαπραγματευτεί, να το διορθώσει και τον Οκτώβριο – Νοέμβριο να το ψηφίσει χωρίς να βρει αντιστάσεις. Τώρα τι θέλει δηλαδή; Να βάλει πλάτη η ΝΔ για να περάσει ένα έκτρωμα;

Αυτό το Ασφαλιστικό είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «παιδί» του Τσίπρα. Αυτό δεν ήθελε από την τρόικα; Να έχει δηλαδή την «ιδιοκτησία» του προγράμματος; Τώρα λοιπόν ας προχωρήσει μόνος του. Έχει 153 βουλευτές, ας ψηφίσουν αυτοί και μετά να δούμε αν θα μπορούν να πάνε στις περιφέρειές τους. Να μη ζητά συνενόχους και το κυριότερο, να μην μεταθέτει τις ευθύνες του στη Νέα Δημοκρατία. Ο Τσίπρας πρέπει να πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του στους Έλληνες πολίτες. Στους αγρότες που τους φλόμωσε στο ψέμα, στους επιστημονικούς φορείς και τους επαγγελματίες που τους τσακίζει στο όνομα μιας δήθεν... ταξικής αναδιανομής του πλούτου. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που έλεγε κάποτε ο Αλέξης. Ας πάει στη Βουλή το Ασφαλιστικό και ας αναλάβουν οι 153 τις ευθύνες τους. Τότε θα δούμε πόσο συμπαγής είναι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων. Τότε θα δούμε αν υπάρχουν αντάρτες, τότε θα δουν και οι πολίτες που τσακίζονται, ποιοι βάζουν την υπογραφή τους στο έγκλημα.

Κι ας αφήσουν τους εκβιασμούς για τους κινδύνους στην οικονομία ή γιατί μπορεί να κοπούν οι συντάξεις. Όπως έστρωσε η κυβέρνηση να κοιμηθεί. Όσο για τη ΝΔ; Αν η πρώτη πράξη του νέου αρχηγού είναι να συμπορευτεί με τον Αλέξη τότε θα έχει καταφέρει καίριο χτύπημα στην προσπάθεια «ανάστασης» της τελευταίας ελπίδας που έχει η χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 26/01/2016 08:58:29

  ᾿Ιδοῦ ἡ Ρόδος, λοιπόν Κυριάκο! Μήν τολμήσης συναίνεση. Μήν τολμήσης νά βάλης πλάτες γιά νά παραμείνη στήν καρέκλα τῆς ἐξουσίας ὁ καταστροφέας τῆς Πατρῖδας.

  ῾Η βάση τῆς ΝΔ μίλησε, ξά σου, πού λένε καί στήν Κρήτη. . .

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/01/2016 08:59:14

  Σημασία έχει να μην ειπωθούν γι ακόμα μιά φορά μισοαλήθειες και βολικά κατά συνθήκη ψεύδη.
  Όταν είσαι από χέρι εκτελεστής μνημονίων, οι εναλλακτικές σου είναι πολύ περιορισμένες κι αν σε επιλέξουν οι πολίτες να διαχειριστείς, θα πρέπει να το κάνουν πλέον συνειδητά, όχι γιατί τάχα Εσύ θα τους οδηγήσεις στη γη της ...Επαγγελίας ως εκ θαύματος, αλλά μόνο γιατί με τη δική σου τακτική, ΊΣΩΣ και να χάσουνε κάπως λιγότερα.

  Ζαχαρωμένα οράματα και μεγαλοστομίες κάτω απ΄ τη μπότα των ΜερκελοΣόϊμπλε, δεν γίνονται πλέον πιστευτά.

  Ήρθε η ώρα της αλήθειας πια για όλους μας και όλους τους. Όποιος προσπαθήσει να την παραποιήσει, θα εμφανιστεί σαν αξιοθρήνητος Χατζηαβάτης.

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 26/01/2016 09:04:45

  Εμείς ψηφίσαμε ΑΔΩΝΙ και ΚΥΡΙΑΚΟ γιατι είχαν δεσμευτεί ότι θα συγκρουστούν με τον ΤΣΙΠΡΑ. Εαν το γυρίσουν σε συνεργασία πάμε σε διάλυση του κόμματος !

  Συγγνώμη αλλά με υβριστές, ψεύτες και αριστερούς αμπελοφιλοσόφους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο ούτε συνεργασίες !

 4. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 26/01/2016 11:06:29

  πάλι εκτός θέματος είσαι κυρία εξίσωση, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν το mail Χαρδούβελη εσύ τι γνώμη είχες ότι έπρεπε να πράξει η αντιπολίτευση?? όσο δε για τις απαιτήσεις του τότε πόσο πιο ήπιες ήταν σε σχέση με το νομοθέτημα έκτρωμα του Κατρουγκαλου!

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 26/01/2016 11:07:07

  Αν η ΝΔ συναινέσει με Αλέξη θα έχει τύχη παρόμοια με του ΠΑΣΟΚ.
  Τα μέτρα που θα ληφθούν στο εξής θα τα νιώσουν πολλοί Έλληνες και όποιος συνδεθεί μαζί τους θα καταποντιστεί.
  Η ΝΔ μέχρι τώρα έχει επιβιώσει για ορισμένους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι μερίδα των ψηφοφόρων εξακολουθεί να τη θεωρεί εναλλακτική λύση, όχι εναλλακτική καταστροφή. Αυτό θα αλλάξει σε περίπτωση στήριξης προς σύριζα.
  Προσωπικά δε νομίζω ότι ο Μητσοτάκης ή οποιοσδήποτε άλλος έχει το θάρρος να κάνει αυτά που πρέπει γιατί ο λαός δε θέλει να ακούσει την αλήθεια και δε θέλει με τίποτα να αλλάξει (πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι).
  Ελπίζω όμως να αντιλαμβάνεται έστω τι μπορεί να τον βλάψει πολιτικά και δε θα βοηθήσει τον άνθρωπο που οδηγεί ολοταχώς την Ελλάδα εκτός πολιτισμένου κόσμου.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 26/01/2016 14:25:53

  Η ΝΔ δεν πρέπει να πάρει θέση και πρέπει να πει ανοικτά ότι δεν θα πάρει θέση. Η θέση της θα είναι, κατά βάση, ότι κύριε Τσίπρα, εμείς είχαμε καταφέρει να τη βγάλουμε "καθαρή" στο ασφαλιστικό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, που έφερνε κάποιες περιορισμένες μειώσεις στις συντάξεις τώρα και στο μέλλον, οι οποίες όμως θα γινόταν αυξήσεις, εάν ανέκαμπτε η οικονομία και αυξάνονταν οι ασφαλιστικές εισφορές. Εσένα δεν σου άρεζε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ήθελες να μας ανατρέψεις (και) γι' αυτό το λόγο. Μας ανέτρεψες. Τώρα υποσχέθηκες στην τρόικα μείωση συντάξεων για εξοικονόμηση 1,8 δις. Για να μην μειώσεις τις συντάξεις, όπως υποσχέσθηκες, και φανεί η γύμνια σου απέναντι στους ψηφοφόρους σου, έρχεσαι και επιδιώκεις να διαλύσεις τα πάντα, ώστε μετά, έχοντας δραπετεύσει από την εξουσία αφού θα έχουν στραφεί όλοι εναντίον σου, να φορτώσεις στους επόμενους μια πολύ μεγαλύτερη μείωση συντάξεων. Αμ δε! Αν πρέπει, λόγω της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ πολιτικής και της διάλυσης που ΕΣΥ έφερες στην οικονομία, να μειώσεις συντάξεις, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Δικό μας πρόβλημα είναι να μην διαλυθεί η χώρα και εσύ διαλύεις τη χώρα.

  Τίποτε, απολύτως τίποτε. Να του πουν ότι, κύριε Τσίπρα, η λύση για όλα μας τα προβλήματα είναι να ξεκουμπιστείς και να σηκωθείς να φύγεις. Τότε θα στρώσουν όλα. Όχι απλά να προκηρύξεις εκλογές, με τη λογική να φορτώσεις τον μουτζούρη στον επόμενο, να αποχωρήσεις πλήρως από την πολιτική, διότι και ως αντιπολίτευση κάνεις ζημιά στη χώρα.

  Αυτή είναι η μία και μόνη απάντηση που πρέπει να του δώσουν.

 7. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 26/01/2016 14:26:24

  @ ΙΑΣΩΝ

  Αγαπητέ, βρίσκομαι απολύτως ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, εδώ και 5 χρόνια.

  Εσείς ακόμα επιμένετε, να φοράτε πεισματικά τα χρωματιστά σας γυαλάκια με τους παραμορφωτικούς φακούς, για να αισθανθείτε λιγουλάκι ασφαλής.
  Δείτε επί τέλους. Η προσωπική σας ''διάσωση'' για την εξασφάλιση της οποίας έχετε (τάχα;) να προτείνετε και σίγουρους ...μονοδρόμους, δεν αποτελεί τη λύση για τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
  Το μη χείρον δε σχετικά με το απαράδεκτο, δεν είναι και το βέλτιστον. Τις περισσότερες φορές ο συνεχής συμβιβασμός αποτελεί αλάνθαστη μέθοδο, που οδηγεί σε τελική συνθηκολόγηση με το μοιραίο.

  Η Εθνική αξιοπρέπεια και η υπεράσπιση της πατρίδας, είναι ακριβότερη υπόθεση απ΄ το Ευρώ των τοκογλύφων - εκβιαστών. Καιρός λοιπόν να συμφωνήσουμε στα βασικά και να τολμήσουμε την απόδραση, πριν να μας εξοντώσουνε οριστικά οι πρόθυμες εταίρες και οι βολικοί τους υπαλληλίσκοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.