Προς κ. Τζιτζικώστα: Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού
23/10/2015 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς κ. Τζιτζικώστα: Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Δεν ξέρουμε αν ο... G G Costas διαβάζει αρχαίους Έλληνες αλλά θα έπρεπε να έχει ακούσει το γνωστό ρηθέν «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Γιατί αν δεν γνωρίζει ούτε αυτό τότε καλύτερα να καθίσει στην περιφέρειά του και πολύ του είναι.

Και φαίνεται ότι αποφάσισε, όπως του είπαν ορισμένοι αποτυχημένοι επικοινωνιολόγοι, να διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή έχει σταθεί στα πόδια της χάρη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Βγαίνοντας σήμερα στα ραδιόφωνα ο κ. Τζιτζικώστας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από αυτά που είχε πει για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Τότε είχε «αδειάσει» εντελώς τον πρώην πρωθυπουργό και είχε αποδομήσει πλήρως την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα ήταν πιο... διαλλακτικός μετά το «ξύλο» που έφαγε αλλά και πάλι δεν ήταν ξεκάθαρος δείχνοντας ότι παίζει παιχνίδια και δεν είναι σε θέση να δώσει σταράτες κουβέντες. Μπεσαλίδικες που λένε και στη Θεσσαλονίκη.

Για τον κ. Σαμαρά και μια πιθανή στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Κράτησα αποστάσεις από μια συγκεκριμένη λογική που έχουν κάποιοι, διότι προβληματίζονται όταν βλέπουν ένα νέο άνθρωπο να ξεκινάει μια μάχη και να θέλει να αλλάξει την παράταξή του και να ξαναγίνει ελκυστική στην κοινωνία. Βλέπω την προσπάθεια κάποιων να εννοήσουν ή να υπονοήσουν ότι πίσω από την υποψηφιότητά μου κρύβονται συστήματα ή μηχανισμοί. Και είπα ξεκάθαρα ότι είναι κακόγουστο αστείο αν πιστεύει κάποιος ότι εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος της Ν.Δ., θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο. Είναι κακόγουστο αστείο, είναι υποτιμητικό για τον ίδιο.»

Εντάξει, το καταλάβαμε αυτό, όμως, δεν αρκεί. Ο κ. Τζιτζικώστας παίζει με τις λέξεις και δεν δίνει αυτό που πράγματι αξίζει στον πρώην πρωθυπουργό. Ακόμη κι όταν λέει ότι «η ιστορία της Ν.Δ. είναι μεγάλη και έχει αποδείξει ότι όποτε πέρασε κυβερνώντας αυτή τη χώρα, άφησε θετικό πρόσημο. Όλες οι κυβερνήσεις. Δεν θα μπορούσα να απαξιώνω το έργο του οποιουδήποτε και να ζητάω την ίδια στιγμή να ηγηθώ αυτής της παράταξης».

Όφειλε ο νεαρός πολιτικός να ξέρει ότι δεν μπορεί να λέει άλλα τη μια ημέρα και άλλα την άλλη. Δεν μπορεί να τονίζει με έμφαση στον ΑΝΤ1 ότι διαφώνησε προσωπικά με τον Σαμαρά και με τις πολιτικές επιλογές του και λίγες ημέρες μετά να ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και να τονίζει ότι δεν απαξιώνει το έργο κανενός.

Αν δεν στηρίξει επί της ουσίας τις προσπάθειες της ΝΔ, τις θυσίες του Σαμαρά κι άλλων βουλευτών και υπουργών, πολιτικές και προσωπικές θυσίες, πώς θα ηγηθεί του κόμματος;

Μοιάζει όλη αυτή η επικοινωνιακή τακτική με... μπουγάτσα. Δεν ξέρεις αν έχει μέσα κρέμα ή τυρί. Αποφασίστε λοιπόν κ. Τζιτζικώστα. Η «μπουγάτσα» της ΝΔ θα έχει κρέμα ή θα έχει τυρί; Και τα δύο δε γίνεται. Και παπάς και ζευγάς; Και να βρίζουμε τον Σαμαρά και να του κάνουμε ανοίγματα γιατί καταλάβαμε την ανοησία που είπαμε;

Αν ήθελε ο περιφερειάρχης να δείξει την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και κυρίως την πίστη του στο κόμμα και την αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν κάνει οι προηγούμενοι θα έπρεπε να κάνει δύο πράγματα:

1.Να μιλήσει ξεκάθαρα για την περίοδο 2012-2014, όταν το Μαξίμου καιγόταν και όταν η Ελλάδα κρατήθηκε με το ζόρι στην Ευρώπη χάρη σε συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που πήρε ο Σαμαράς. Τότε που αυτός δηλαδή ήταν στο πεδίο της μάχης και ο Τζιτζικώστας και πολλοί άλλοι στα μετόπισθεν.

2.Να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη για να αποδείξει ότι δεν είναι απλά κυνηγός μιας καρέκλας. Ο Σαμαράς παραιτήθηκε, δεν παρενέβη στην εσωκομματική διαδικασία, προέταξε την ενότητα της παράταξης. Ο Τζιτζικώστας γιατί δεν «απελευθερώνεται» από την περιφέρεια , να διεκδικήσει την αρχηγία κι αν δεν εκλεγεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανάταξη της ΝΔ, ακόμη κι αν δεν είναι βουλευτής;

Απλά πράγματα που χρειάζονται σύνθετη σκέψη. Υπάρχει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ avatar
  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 23/10/2015 17:25:26

  Συνέντευξη στη Χούκλη στον ΑΝΤ1 ( από 5:09 έως 5:15 ) :

  " Αν κάποιος ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ με τις πολιτικές του κ. Σαμαρά ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ όταν χρειάστηκε ΑΥΤΟΣ ήμουν ΕΓΩ "

  Σε έξι δευτερόλεπτα άνθρακες ο ....νεογνός

 2. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 23/10/2015 17:51:22

  Λόγω και του προχθεσινού «κατορθώματος» του Τζιτζικώστα, αποφασίσαμε τελικά να πάμε να ψηφίσουμε. Μπορεί να μην έχουμε το Νέο Καποδίστρια (κάτι που δεν μας αξίζει) αλλά σίγουρα έχουμε ένα μαχητή που λέει πέντε πράγματα ξεκάθαρα. Στις δύσκολες ώρες της ΝΔ ήταν πανταχού παρών, την ώρα που κάποιοι κάποιοι "ροκάνιζαν" τον κ. Σαμαρά και επομένως την κυβέρνηση της ΝΔ και επομένως την πορεία της χώρας μου, με τα γνωστά σε όλους (;) μας αποτελέσματα. Μάλιστα, κάποιοι κάποιοι απ' αυτούς τους "μικρούς" ανθρώπους έσκαγαν χαμογελάκια μόλις άκουγαν για αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Άδωνι θα σου εμπιστευτούμε τις ψήφους μας, χωρίς φυσικά να κάνουμε τέλεια τη διαίρεση. Γιατί ποιον άλλον και γιατί; Ξύπνιος είσαι, καθαρός είσαι, έργο έχεις κάνει, τι άλλο θέλουμε; Α και κάτι ακόμη: περιμένουμε πως και πως το βιβλίο που θα γράψεις σχετικά με την πρόσφατη Ιστορία μας.

 3. Ηλίας Θεοχάρης avatar
  Ηλίας Θεοχάρης 23/10/2015 18:04:25

  Το κακόγουστο αστείο όλης της υπόθεσης είναι.... ότι ο κ Τζιτζικώστας από την ώρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, μας μίλησε για όλους και για όλα....αλλά δεν μας είπε τι θα κάνει ο ίδιος για να αλλάξει τα κακός κείμενα στο κόμμα και στη χώρα. Δε μας είπε ποιος ο ρόλος του την περίοδο 2012-2014 και φυσικά γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειάρχη....Μάλλον το ‘’δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού’’....δεν είναι προς τον κ Τζιτζικώστα αλλά προς αυτούς που σκοπεύουν να ψηφίσου στις εκλογές.

 4. ννν avatar
  ννν 23/10/2015 20:06:49

  επειδη ο GG kostas..δεν μας εχει συστηθει ποτε,,θα παρακαλουσα την ιστοσελιδα να μας παρουσιασει το προφιλ του..τα λεχθεντα του...τις θεσεις που εχει.συνολικα!

 5. Κανονικός Δεξιός avatar
  Κανονικός Δεξιός 23/10/2015 20:38:53

  ''Τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα εδάφη της Ελλάδας και άλλων βαλκανικών κρατών θα επιδιώξει να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μίνι-σύνοδο που έχει συγκαλέσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Κυριακή 23/10, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal».
  Όπως αναφέρει η WSJ, το προσχέδιο της ατζέντας της συνόδου δείχνει πως ο κ. Γιούνκερ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται στο «βαλκανικό μονοπάτι» να σταματήσουν την πρακτική της ανεξέλεγκτης προώθησης των προσφύγων προς τους βόρειους γείτονές τους.
  «Οι ηγέτες δεσμεύονται να αποφύγουν τη διευκόλυνση της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας της περιοχής χωρίς τη συναίνεση αυτής της χώρας. Η πολιτική του να [στέλνουμε] πρόσφυγες σε μια γειτονική χώρα δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται στο προσχέδιο, με φανερή πρόθεση να σταματήσουν ή έστω να ελαχιστοποιηθούν να προσφυγικά ρεύματα από το νότο.''

  Τελειώσαμε συνέλληνες.
  Το σχέδιο των αρχιγραικύλων του Σύριζα έφτασε στο τελικό(και τελειωτικό) του στάδιο.
  Καληνύχτα σε όλους...

 6. ιεραξ avatar
  ιεραξ 23/10/2015 22:52:15

  GG ΄΄ Κακόγουστο αστείο΄΄... από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτό το μπαλόνι πρέπει να σκάσει με πάταγο. Εγκαιρα.

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 23/10/2015 23:50:11

  Δεν ξέρω ποιος τον συμβουλεύει αλλά όποιος το κάνει μάλλον δεν το κάνει για το καλό του... Ίσως να ξεκινήσει να σκέφτεται μόνος του. Αν μπορεί... Τουλάχιστον ο Άδωνις μπορεί ...

 8. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 23/10/2015 23:52:53

  Το κανάλι της Βουλής είχε απόψε ένα αφιέρωμα στις επισκέψεις των Γάλλων Προέδρων στη Ελλάδα.
  Παρήλασαν Ντε Γκώλ, Ζισκάρ ΝτεΣτεν, Μιτεράν, Σαρκοζί.
  Κόπηκε η επίσκεψη Ολάντ επί Σαμαρά.
  Ενημέρωση στην εποχή της πρώτη φορά αριστεράς. Όπως επί Σοβιετίαςένα πράγμα. Που "σβήνονταν" πρόσωπα που έπεφταν σε δυσμένεια από τις φωτό της εποχής.

 9. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 25/10/2015 18:06:23

  Το άρθρο γράφτηκε στις 23/10
  Σήμερα 25 ο εν λόγω πολιτικός έκανε πάλι τα ίδια(εκπομπή ΜegaΣαββατοκύριακο) για όσα τον κατηγορεί το άρθρο.
  Λοιπόν, ξεκάθερα πράγματα.Απαιτείται άρθρο με τίτλο "Δεν στηρίζουμε Τζιτζικώστα". Για να μην έχει εις υμάς εφαρμογή το δεις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

  • Factor X Junior avatar
   Factor X Junior @ Κώστας ΜΠ 25/10/2015 18:27:58

   Μάλλον δεν διαβάζεις όλα τα άρθρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.