Προκλητικός για ακόμα μια φορά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών
03/03/2016 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προκλητικός για ακόμα μια φορά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Σε μία νέα προκλητική δήλωση για την Ελλάδα και το προσφυγικό ζήτημα προχώρησε η Αυστρία, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κούρτς, να ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε hotspots.


«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς τον βορρά», δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κούρτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους», προσθέτει.

«Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου - και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε», προσθέτει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους», επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα "μεγάλο σφάλμα", που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.

e-typos.com