Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο
01/02/2017 14:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προβαίνει η Αγκυρα για τα Ιμια στο ζήτημα των Ιμίων, λίγη ώρα μετά τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων, Tουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις.

Συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Οι υπερπτήσεις στα Ιμια έγιναν στις: 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και στις 8.28.

Οι υπερπτήσεις πάνω από την Καλόλιμνο έγιναν στις 8.27 και στις 8.41.

Και οι προκλήσεις συνεχίστηκαν... Στις 09:08 ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 23.000 πόδια πάνω από τα Ίμια.Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 09:15, ένα άλλο τουρκικό F-16 έκανε και νέα υπέρπτηση επίσης σε ύψος 23.000 ποδών πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια.

imerisia.gr