Προεκλογικός πυρετός στην Βουλή: 120 δόσεις, μείωση θητείας, Μάτι, και γερμανικές αποζημιώσεις πριν το Πάσχα
11/04/2019 17:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικός πυρετός στην Βουλή: 120 δόσεις, μείωση θητείας, Μάτι, και γερμανικές αποζημιώσεις πριν το Πάσχα

Σε ρυθμούς προεκλογικού πυρετού η Βουλή τις επόμενες μέρες πριν το ολιγοήμερο κλείσιμο του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα γίνουν φέτος θερινά τμήματα ή όχι. Στο μενού της Βουλής έως την Μεγάλη Τρίτη είναι οι 120 δόσεις, οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μείωση της θητείας σε συγκεκριμένες ομάδες, οι ψηφοφορίες για την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου, οι γερμανικές αποζημιώσεις και το Μάτι.

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου θα γίνει, η συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά, ενώ μέχρι να κλείσει η Βουλή την Μεγάλη Τρίτη θα έχουν έρθει οι 120 δόσεις. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την άλλη Τετάρτη θα γίνουν συζητήσεις τόσο στην Ολομέλεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις ενώ την ίδια μέρα θα υπάρξει συνεδρίαση και για το Μάτι!

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων τι θα αφορούν οι 120 δόσεις πάντως, εάν θα είναι για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία ή την Εφορία ή και τα δύο, ο κ. Βούτσης απάντησε σιβυλλικά "ότι ωριμάσει πρώτο".

Την Παρασκευή οι ασυλίες

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στην Βουλή, υπογράμμισε ότι "πρώτος αυτός θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του".

Η υπόθεση για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού της ΝΔ Μάριου Σαλμά είναι η υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, η οποία σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής μετά την Διάσκεψη των Προέδρων δεν συνδέεται με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, αλλά ανεξάρτητη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Την ίδια μέρα θα γίνουν οι ψηφοφορίες και για άλλες αιτήσεις ασυλίας που έχουν φτάσει στην Βουλή μεταξύ των οποίων του Άδωνι Γεωργιάδη κατά Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, την επόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου θα γίνει η συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ενώ μέχρι την Μεγάλη Τρίτη θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια μέρα θα συνεδριάσουν τρεις Επιτροπές της Βουλής επί του Πορίσματος της Έκθεσης Ειδικών Εμπειρογνωμόνων για το Μάτι που ανέλαβαν να εντοπίσουν τα αίτια της τραγωδίας μετά από εντολή του Μαξίμου.

Στην ίδια ενημέρωση ο κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν έχει αποφασιστεί τίποτε για τα θερινά τμήματα φέτος, καθώς όπως είπε "θα εξαρτηθεί από τον φόρτο εργασιών".

Αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

Σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές ο Νίκος Βούτσης έκανε έκκληση να αποσύρουν τις διεκδικήσεις τους. Όμως παράλληλα επισήμανε πως "από τη στιγμή που έχουν υπάρξει τελεσίδικες αποφάσεις, δεν μπορεί η Βουλή ή η κυβέρνηση να τις ακυρώσει”, σημειώνοντας πως είναι και προσωπική ευθύνη του καθενός το τι θα κάνει.

Πηγή:capital.gr