Προεκλογική ομιλία Τσίπρα  με επαναφορά του δόγματος… περί καμμένης γης
18/04/2019 22:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογική ομιλία Τσίπρα με επαναφορά του δόγματος… περί καμμένης γης

Με το παλιό καλό προεκλογικό κλισέ παραλάβαμε καμμένη γη από την Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, έκανε λόγο και πάλι για τα διλήμματα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, τις οποίες τοποθέτησε και πάλι χρονικά, το Φθινόπωρο.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ως συνηθίζει, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τα ΜΜΕ εν γένει.

Στο πλαίσιο αυτό και επιχειρώντας να αναπτερώσει το ηθικό των στελεχών και του ακροατηρίου του, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εκλογές, επισημαίνοντας πως:

"Στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων ούτε οι κατασκευαστές πρωτοσέλιδων ούτε οι κατασκευαστές δημοσκοπήσεων, ψηφίζει ο λαός".

Σταχυολογώντας την ομιλία του ανέφερε για:

*Καμμένη γη από Βενιζέλο- Σαμαρά

Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν έτοιμο το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών.

Και αυτόν τον εφιάλτη επιθυμούν να ξαναφέρουν στη χώρα όσοι περιφρόνησαν το λαό μας και αυτοπαρουσιάζονται σήμερα, ξανά, ως επίδοξοι σωτήρες.

Και έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική αλλαγή.

*ΔΝΤ

Το ότι η Ελλάδα δεν έχει πια μνημόνια. Το ότι η Ελλάδα έδιωξε το ΔΝΤ, δεν είναι πια εδώ. Δεν είναι δικά μας κατορθώματα είναι δικά σας κατορθώματα.

* Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή του Αυγούστου του 2018. Για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων. Αυτός και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή. Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιους εκπροσωπεί. Είναι ένας από αυτούς. Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.
Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Οι ολιγάρχες και οι ελίτ είναι οι άνθρωποι του.

*Μαρινάκη

Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ.

Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν ανατριχιαστικών αποκαλύψεων, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει πλήρως τις μεταχρονολογημένες συκοφαντίες του φυσικού αρχηγού της.

*Novartis

Δείτε πως αντιδρούν για παράδειγμα ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Novartis. Δεν μπορούν πλέον ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δε μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί.

*Διλήμματα

Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, το δίλημμα είναι σαφές. Στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό. Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν. Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους. Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς. Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας. Θα κληθούν να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Αυτό είναι που θα κληθούν να διαλέξουν στις ευρωεκλογές και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές το φθινόπωρο.

Πηγή:capital.gr