Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
24/08/2018 13:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικές "μαλάξεις" Τσίπρα στον "κόσμο της εργασίας"

Να στείλει μήνυμα στους "ανθρώπους του μόχθου" ότι η "έξοδος" από το τρίτο μνημόνιο θα αφορά κυρίως την αλλαγη της εργασιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα, επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Νεώριο της Σύρου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε την δεύτερη περιοδεία του μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, τηρώντας απολύτως προεκλογικούς τόνους ( όπως έκανε και στην Ιθάκη), διακήρυξε ότι

"Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου".

Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).

Παραλλήλως, μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός είπε, ότι τα ναυπηγεία είναι κυρίαρχο θέμα για το νησί και η επίσκεψη Τσίπρα ενέχει μεγάλο συμβολισμό, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά έργα.

Ανεργία

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, "αν υπάρχει μία προτεραιότητα για αυτήν την κυβέρνηση, τη χώρα, το έθνος, είναι να ξανακερδίσουμε την εργασία στον τόπο μας. Με αξιοπρεπείς, καλά αμειβόμενες, με δικαιώματα δουλειές".

Εξάλλου, αν ακούγεται και πάλι το σφυρί εδώ, στα ναυπηγεία, αυτό είναι χάρη στους αγώνες των εργαζομένων, σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νεώριο ο Αλ. Τσίπρας, για να συνεχίσει:

Αυτά τα οκτώ χρόνια, "ο κόσμος του μόχθου υπέφερε πιο πολύ, όλοι περάσαμε δύσκολα, ή... σχεδόν όλοι".

Και θύμισε ότι μια μικρή πλειοψηφία χρεοκόπησε τις επιχειρήσεις της και έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό. "Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις-Στην ανεργία οι εργαζόμενοι-Εκατομμυριούχοι αυτοί", είπε.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί : Παππάς, Πιτσιόρλας και Σαντορινιός.

Πηγή: capital.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ