Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών στον Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε
07/10/2016 16:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών στον Τσίπρα: Μας ισοπεδώσατε

Ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των ατόμων με αναπηρία εξαπέλυσε μέσα από την Βουλή ο πρόεδρος της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης προς απόδοση τιμής στα μέλη της ελληνικής εθνικής αποστολής που συμμετείχαν στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016, ο κ. Φουντουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «στα άτομα με αναπηρία καθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα. Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές αναπηρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε. Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνω ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες» τόνισε ο Γιώργος Φουντουλάκης εξηγώντας ότι πλήρωνε 65 ευρώ «και τώρα πληρώνω 340 ευρώ».

Στην συνέχεια δήλωσε πως «Θέλουμε στήριξη απο την πολιτεία. Δεν ζητώ να μας επιστρέψουν όσα άδικα μας πήρανε, όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους. Θέλω πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθώ και να είμαι χρήσιμος. Προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα έχετε τύψεις».

Στην εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι 15% των προσλαμβανομένων μέσω ΑΣΕΠ στο εξής θα είναι άτομα με αναπηρία ο πρόεδρος της ελληικής παραολυμπιακής επιτροπής ανέφερε ότι έχει προτείνει επανειλημμένα «να προσλαμβάνετε αμισθί συμβούλους άτομα με αναπηρία».

eleftherostypos.gr