Πούλησαν στους εαυτούς τους το σχοινί που θα κρεμαστούν
09/08/2016 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούλησαν στους εαυτούς τους το σχοινί που θα κρεμαστούν

Μια ματιά να ρίξει κανείς στην έστω και κουτσή αυγουστιάτικη επικαιρότητα θα αντιληφθεί ένα πράγμα. Ότι η κυβέρνηση καταρρέει και δεν μπορεί να τη σώσει τίποτε. Ούτε επικοινωνιακά τερτίπια, ούτε αποπροσανατολισμοί, ούτε οι συμμαχίες με τους καραμανλικούς, ούτε οι επιχειρηματίες που «σιτίζουν» πολιτικούς της άδολης και ηθικής αριστεράς.

Οι ίδιοι πούλησαν στους εαυτούς τους το σχοινί που θα κρεμαστούν, για να θυμηθούμε ένα παλιό τσιτάτο της παλιάς καλής αριστεράς.

Από παντού βομβαρδίζονται από κακές ειδήσεις και είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται για κατασκευάσματα του τύπου και από συνωμοσίες για δήθεν πόλεμο κατά της κυβέρνησης από συγκεκριμένους διαπλεκόμενους κύκλους.

Είναι κατασκεύασμα ότι ο Μπαλτάς έριξε... μπαλτά στο Ελληνικό και μετά έτρεχαν να το πάρουν πίσω; Είναι δημιούργημα κανενός το γεγονός ότι ο Σκουρλέτης υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ αλλά τώρα βγαίνει και λέει ότι δεν συμφωνεί;

Είναι κατασκεύασμα ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν οι πολίτες και θα είναι υψηλότερος για πάνω από 2 εκατομμύρια;

Ποιος φταίει που κόπηκε το ΕΚΑΣ και θα κοπεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες;

Φταίει κανείς που το κράτος των αναρχικών έχει κάνει συνιστώσα εντός της κυβέρνησης κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος φταίει που η άλλοτε «κρυφή χειρ» της ψευτοαριστεράς, οι αναρχικοί, τώρα στρέφονται εναντίον τους και καίνε ό,τι βρουν;

Ποιο κανάλι και ποια εφημερίδα τους φταίει που οι υπουργοί είναι ένα μάτσο ανίκανοι και ιδεοληπτικοί; Ή φταίει κανείς που η κυβέρνηση βουλιάζει στη διαπλοκή με αφορμή την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, τους «κουμπάρους» και τους φίλους που θα γίνουν οι νέοι καναλάρχες, όπως προστάζει ο μέγας αρχικαναλάρχης Παππάς;

Και τέλος, δε φταίει κανείς που η φοροδιαφυγή έχει χτυπήσει κόκκινο ή που κανένας δεν πληρώνει φόρους με αποτέλεσμα να μένουν άδεια τα ταμεία παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι φόροι και παρ' ότι στο οικονομικό επιτελείο κάνουν προσπάθεια να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Όσο ο Τσίπρας και οι υπουργοί θα κάνουν τα μπάνια τους τόσο θα αποδομείται η κυβέρνησή τους. Τους έχει πάρει από κάτω η επικαιρότητα την οποία οι ίδιοι διαμορφώνουν με τα λάθη τους, τις κακές επιλογές τους και κυρίως την εγκληματική αδιαφορία τους για το συμφέρον της πατρίδας και το καλό του λαού.

Πουλάνε, λοιπόν, το σχοινί που θα κρεμαστούν εντός του φθινοπώρου, μένει μόνο εκείνο το γεγονός που απλά θα σφίξει τη θηλιά για να τελειώνουμε με δαύτους.