Ποτάμι για Novartis: Βουλή δικαιοσύνης, όχι αρένα
07/02/2018 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποτάμι για Novartis: Βουλή δικαιοσύνης, όχι αρένα

Βουλή δικαιοσύνης και όχι αρένα ζητεί το Ποτάμι για την υπόθεση της Novartis, σχολιάζοντας πως "για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν ένα σοβαρό σκάνδαλο να γίνεται κλωτσοσκούφι ανάμεσα σε υπουργούς, κομματικούς παράγοντες, "πρόθυμους" αναλυτές και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους".

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, την αρχή έκανε η κυβέρνηση διαρρέοντας επιλεκτικά ονόματα και κατηγορίες για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. "Και σήμερα - που η δικογραφία είναι στη Βουλή - αντί να σιωπήσουν, συνεχίζουν να κομπορρημονούν και να προκαλούν".

Όμως, συνεχίζει το Ποτάμι, η κοινωνία δεν θέλει πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει έρευνα σε βάθος και πειστικές απαντήσεις.

Όπως σημειώνει, τα στοιχεία της δικογραφίας - με βάση και την έρευνα του FBI - δείχνουν ότι η πολυεθνική εταιρεία διατηρούσε έναν μεγάλο μηχανισμό προώθησης των συμφερόντων της, μέσω του χρηματισμού κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν να διαχειριστούν το σύνολο της δικογραφίας με υπευθυνότητα και σεβασμό στις θεσμικές κοινοβουλευτικές και δικαστικές διαδικασίες.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης οφείλουν να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους - τόσο για τα μη πολιτικά πρόσωπα όσο και για τα πολιτικά - αν προκύψει ότι υπάρχουν ευθύνες, με την ανεξαρτησία που επιβάλλει το Σύνταγμα και η διάκριση των εξουσιών.

capital.gr