Πως θα πορευτεί ο Μητσοτάκης
20/09/2017 21:44
Του Προμηθέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα πορευτεί ο Μητσοτάκης

H σημερινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας εγκαινιάζει τη γαλάζια στρατηγική του φετινού χειμώνα. Σηματοδοτεί τη σκληρή αντιπολίτευση που θα ασκεί η ΝΔ για καθοριστικής σημασίας ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και τις συνθήκες διαβίωσής του συνολικά, σε συνδυασμό με ένα άγριο σφυροκόπημα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την ανυπαρξία έργου, όπως και για τον εντοπισμό και την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

«Αυτό επιτάσσει ο συνταγματικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων και όχι μόνο στην οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Η κατάσταση στην Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια, το Περιβάλλον και όλα τα θέματα που απασχολούν προσωπικά τον πολίτη και επηρεάζουν την καθημερινότητά του, είναι οι τομείς όπου θα εστιάζει η ΝΔ και εκεί θα εντείνει τις παρεμβάσεις της», σημείωνε γαλάζιο στέλεχος μετά από την ομιλία Μητσοτάκη.

Το μπλοκάρισμα της τροπολογίας Κοντονή στη βουλή από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανατρέπει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να περνούν νομοσχέδια από τη Βουλή με φόντο τις διαφωνίες των ΑΝΕΛ και με τις πλάτες της αντιπολίτευσης. Το μέτωπο συγκροτήθηκε μάλιστα ανήμερα της επετείου των δυο χρόνων της συγκυβέρνησης και θα έχει και συνεχεία...

Η Πειραιώς εκτιμά ότι τώρα αρχίζει το πραγματικό κρας τεστ για την κυβερνητική συνοχή και θέτει προ των ευθυνών τους, τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Ο στόχος αυτής της κίνησης είναι διπλός, από τη μια να αναδείξει τις πραγματικές διαφορές τους και προφανώς και τη διαφορετική οπτική των δύο κομμάτων απέναντι σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και να διατρανώσει την αποφασιστικότητά της ότι δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει χείρα βοηθείας για την υπερψήφιση νομοσχεδίων και ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση.

Αυτό όπως εκτιμούν στη ΝΔ, θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε αλλαγή του σχεδιασμού της και θα την ζορίσει εν όψει και της τρίτης αξιολόγησης, καθώς θα ανακόψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Πάνου Καμμένου για να είναι αρεστός στο κομματικό του ακροατήριο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πολλαπλασιάσει τις κινήσεις του για να πετύχει το ζητούμενο για τον ίδιο όπως το περιέγραψε στη ΔΕΘ, δηλαδή την «πολιτική αλλαγή για να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να κοιτάξουμε στο μέλλον».

Θα επιχειρήσει να πείσει και τους πιο... αμετάπειστους, για το όραμά του με αιχμή την οικονομία, θα ανοιχτεί περισσότερο στο κέντρο και θα αγκαλιάσει παραπάνω τους νέους, με σκοπό να πετύχει το σχηματισμό μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που θα ταυτιστεί με την πολιτική του ατζέντα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θα συνεχίζει να τοποθετεί τον Αλέξη Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση στο χθες, καθώς οι λογικές που εφαρμόζουν και τα όσα μέχρι στιγμής υλοποιούν παραπέμπουν από μόνα τους στο χθες.