Πώς περιμένει ο Μητσοτάκης να τον ακολουθήσουν οι βουλευτές του όταν δεν στηρίζει το κόμμα του;
21/02/2016 08:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς περιμένει ο Μητσοτάκης να τον ακολουθήσουν οι βουλευτές του όταν δεν στηρίζει το κόμμα του;

(Ανανεωμένο) Βασική αρχή ενός νέου αρχηγού κάποιου κόμματος είναι να στηρίζει την πολιτική του κόμματος που υπηρετεί. Να κοιτά το παρελθόν, να ασκεί την κριτική και αυτοκριτική, να πετάει τα κακά και να στηρίζει με σθένος τα μεγάλα. Πολλώ δε μάλλον αν οι προηγούμενοί του έκαναν πολύ καλά της δουλειά τους ή για να ακριβολογούμε έσωσαν τη χώρα.

Ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να στηρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας άλλωστε υπήρξε βασικό στέλεχος, χάρη στη γενναιοδωρία του πρώην πρωθυπουργού που ξέχασε τις έχθρες με την Αγία Οικογένεια και τον έχρισε υπουργό.

Όταν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει προβοκάτσιες και ανακαλύπτει σκάνδαλα που δεν υπάρχουν, οφείλει να απαντά ο κ. Μητσοτάκης κι όχι να υπεκφεύγει. Στην περίπτωση της βλακωδέστατης αυτής προβοκάτσιας με την λίστα Μπόργιανς, απάντησαν ο Λοβέρδος και ο Μαυραγάνης αλλά η ΝΔ δεν είπε κουβέντα, εκτός από τον Άδωνι. Ο δε αρχηγός κάτι ψέλλισε στη Βουλή αλλά χωρίς ουσία.

Όποιος έχει μάτια και βλέπει θα καταλάβει ότι πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, μια γκεμπελικής εμπνεύσεως λάσπη στον ανεμιστήρα κατά του Σαμαρά. Όφειλε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης που ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά, να απαντήσει και σε υψηλούς τόνους. Να επιτεθεί στον Τσίπρα για την προβοκάτσια, να τον ρωτήσει τι έχει κάνει για τα έσοδα 3 δις που θα έφερνε, να του εξηγήσει ότι με το βρόμικο παιχνίδι που παίζει δεν θα σωθεί.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε, αφήνοντας πολιτικά εκτεθειμένο τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Να είναι ένα ακόμη βήμα στην επιχείρηση προσέγγισης που ξεκίνησαν Κυριάκος και Αλέξης που φαίνεται να τα έχουν βρει στο προσφυγικό και απλά στήνουν καυγάδες στη Βουλή για το θεαθήναι;

Ό,τι κι αν είναι σημασία έχει να δούμε τη ζημιά που προκαλεί αυτή η πολιτική του κατευνασμού και του «ώριμου φρούτου». Διότι πώς περιμένει ο Μητσοτάκης να τον ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές του σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή όταν ο ίδιος δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε; Όταν τους αφήνει ακάλυπτους;

Θα πρέπει να το… κοιτάξει αυτό ο Κυριάκος προτού να είναι αργά. Γιατί όπως λέει κι ο λαός, ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.