Πολιτική "ρουλέτα" για τον Αλέξη Τσίπρα- Οι εισηγήσεις για εκλογές
07/02/2019 11:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική "ρουλέτα" για τον Αλέξη Τσίπρα- Οι εισηγήσεις για εκλογές

Με την "προσάρτηση" των έξι βουλευτών οι οποίοι είχαν στηρίξει την Κυβέρνηση και στην ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει "ρελάνς" στις μομφές που δέχεται περί "κυβέρνησης κουρελού" και στα περί "εκβιαζόμενου πρωθυπουργού" ( από τον Πάνο Καμμένο) που του αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και παρότι στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι με την κίνηση αυτή των έξι που "παραχωρούν" την κοινοβουλευτική τους ψήφο στην Κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός "κατεδάφισε" τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στέλνοντας και ηχηρό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο ότι το παρατράβηξε, εντούτοις το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και ουκ ολίγοι από το κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να επιμείνει στο Plan A, για εξάντληση της τετραετίας και προσφυγή σε εθνικές κάλπες το Φθινόπωρο.

Τα εκλογικά σενάρια "επικαιροποίησε" με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,ο οποίος στοχεύοντας να "κάψει" φήμες που έφεραν τον κ. Τσίπρα να προσφεύγει άμεσα σε κάλπες, ακόμη και τον Μάρτιο, στην πραγματικότητα αποκάλυψε ότι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τετραπλές εκλογές, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών, τον προσεχή Μάιο, δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι της συζήτησης.

Κατά ορισμένα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσφυγή σε εθνικές κάλπες τον Μάιο, θα ήταν το ιδεωδέστερο σενάριο, μετά και από τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εξελίξεις και το κλίμα που δημιουργείται από την πολιτική παραδοξότητα να υπάρχουν βουλευτές που ανήκουν σε συμπολίτευση τε και αντιπολίτευση ,όπως ο υπό παραίτηση, κατά τα λεγόμενά του Θ. Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις, που ανήκουν αμφότεροι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ζυγίζει τα δεδομένα

Πληροφορίες από συνομιλητές του κ. Τσίπρα, τον φέρουν να μην έχει πάρει καμία σχετική απόφαση, παρά την περιρρέουσα που "μυρίζει" εκλογές την Άνοιξη.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός, φέρεται να "ζυγίζει" τα πολιτικά δεδομένα , αξιοποιώντας και τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται ο κ. Τσίπρας εξάλλου, ενέχει συγκεκριμένο πολιτικό δίλημμα: Είτε θα προκρίνει τις εισηγήσεις που δέχεταιγια τη διεξαγωγή τετραπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο, είτε θα επενδύσει σε μια "διαχειρίσιμη" ήττα στις ευρωεκλογές και θα αποφασίσει βάσει των απτελεσμάτων της ευρωκάλπης αλλά και των επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές τον ακριβή χρόνο των εθνικών εκλογών.

Η κούρσα των αυτοδιοικητικών έχει ήδη ξεκινήσει, με το κυβερνών κόμμα να μην εμφανίζει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα που επιδιώκει σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες.

Ψηφίζεται η ένταξη της πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, ψηφίζεται αύριο στη Βουλή ( πιθανότατα σε λιγότερο τεταμένο κλίμα από ό,τι η Συμφωνία των Πρεσπών) το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο αριθμός "153" με τον οποίο πέρασαν οι "Πρέσπες" αναμένεται να επαναληφθεί και για την κύρωση του Πρωτοκόλλου , ενώ ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, έχει αρχίσει ήδη να δίνει σόου ως Μακεδονομάχος.

Χθες εφηύρε ότι το Σύνταγμα απαιτεί για την κύρωσή του 180 ψήφους ( όλη του η έννοια εξάλλου είναι να στριμώξει τη Ν.Δ), επομένως αναμένεται να εκτυλιχθούν νέα "επεισόδια" στην παράσταση ο Καμμένος Μακεδονομάχος.

Πηγή:capital.gr