«Πόλεμος» Πιτσιόρλα - Σπίρτζη για το Ελληνικό
10/06/2016 15:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πόλεμος» Πιτσιόρλα - Σπίρτζη για το Ελληνικό

«Δεν προτίθεμαι να απαντήσω» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στην ΕΡΤ με αφορμή τη συμφωνία για το Ελληνικό.

«Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών», ήταν η γραπτή απάντηση του πρόεδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν οι δηλώσεις Σπίρτζη για την πώληση του Ελληνικού, με τις οποίες ο υπουργός εξαπέλυσε βολές εναντίον του ΤΑΪΠΕΔ και προσωπικά του κ. Πιτσιόρλα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών.

Αφησε δε αιχμές ευθεως για τον κ. Πιτσιόρλα λέγοντας πως αυτός ο άνθρωπος ήταν για «μεγαλύτερα πράγματα».

Επιμένει ο Σπίρτζης για το Ελληνικό: Μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες

Επέμεινε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ότι το τίμημα βάσει του οποίου παραχωρήθηκε το Ελληνικό δεν ήταν το καλύτερο, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι λειτουργεί πολλές φορές έξω από τις κυβερνητικές εντολές.

Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι αυτό που δήλωσε χθες για το τίμημα του Ελληνικού είναι αυτό που έχει πει και στο παρελθόν ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Η χώρα, προσέθεσε, είχε αναλάβει δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι ήταν να ολοκληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις. Βεβαίως, προσέθεσε, με τη διαπραγμάτευση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε αλλά οι βασικές δεσμεύσεις δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Τόνισε δε ότι το τίμημα για το Ελληνικό δεν θεωρείται εύλογο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν και τον εισαγγελέα και τους εκτιμητές που το έβαλαν.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα καταπέσει η συμφωνία από τη δικαιοσύνη αλλά μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσους εκτίμησαν τη συγκεκριμένη αξία για το Ελληνικό στην αρχική συμφωνία.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών, είπε. Μάλιστα άφησε υπαινιγμούς και για τον πρόεδρό του Στέλιο Πιρτσιόλια λέγοντας πως αυτός ο άνθρωπος ήταν για «μεγαλύτερα πράγματα».

Απαντώντας δε στην κριτική της ΝΔ που ζήτησε σήμερα την παραίτησή του, είπε ότι τώρα η ΝΔ άλλαξε τακτική και ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού και καλό θα είναι να επιστρέψει στην πολιτική. Ο υπουργός είπε επίσης ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του πρωθυπουργού ήταν ότι δημιουργήθηκε το υπερταμείο και όσες επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία πήγαν εκεί δεν θα ξεπουληθούν αλλά θα αξιοποιηθούν.

Παραίτηση Σπίρτζη ζητά η ΝΔ: Αφού δεν μπορεί...

Την παραίτηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, μετά τις δηλώσεις που έκανε για την επένδυση του Ελληνικού, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το έργο με «ιδεοληψίες».

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό. Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει: «Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός».

«Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους», καταλήγει η ΝΔ.

Πηγή:imerisia.gr