Πολάκης στη δίνη πολιτικού κυκλώνα
17/06/2016 16:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολάκης στη δίνη πολιτικού κυκλώνα

Πυρ ομαδόν εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που βρίσκεται και πάλι στη δίνη πολιτικού κυκλώνα ελέω αυτή τη φορά της πρωτοφανούς τοποθέτησής του στους δικαστές της χώρας, εξαπολύει ηαντιπολίτευση. Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει στις δηλώσεις του αρμόδιου για τη Δικαιοσύνη, υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος άδειασε με το γάντι τον εντός του υπουργικού συμβουλίου συνάδελφό του, το νέο παραλήρημα Πολάκη μπαίνει στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

"Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση. Ο ένας υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του υπουργού του. Και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι"”, επεσήμανε η Νέα Δημοκρατία.

"Έχουμε περάσει σε ένα σουρεαλιστικό κόσμο όπου γίνεται ανεκτή από την κυβέρνηση οποιαδήποτε απίστευτη δήλωση μέλους της. Η δήλωση του κ. Πολάκη συνιστά ατόπημα και πρόκληση απέναντι στο πολίτευμα. Δε μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίζει σαν "έλασσον" επεισόδιο. Σε μια συγκυρία που η χώρα κινείται επί ξυρού ακμής, είναι αδύνατον να γίνει ανεκτή η πρόκληση Πολάκη χωρίς συνέπειες”, τόνισε χαρακτηριστικά από βήματος Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, με το θέμα Πολάκη να συζητείται αυτή τη στιγμή σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Το νέο παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη "αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που "κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, το Ποτάμι κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα ανέφερε.

"Ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι είναι υπουργός. Με το γνωστό ύφος του ψευτόμαγκα συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις. Επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ βαριές, τον καλούμε να μιλήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία. Απ΄ όσα είπε ο υπουργός προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση: τι κάνει αν σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αυτόν της δικαιοσύνης, επικρατεί η ανομία; Πώς την ανέχεται; Τι έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος που καταγγέλλουν οι υπουργοί της; Εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, σημείωσε η Σεβαστουπόλεως.

Πολάκης σε ίδιο μοτίβο

Εμμένει στην ουσία των δηλώσεών του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διαχωρίζοντας εμμέσως τους δικαστικούς λειτουργούς σε έντιμους και μη. Δηλώνει, πάντως, πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

"Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί”, ανέφερε, σε δήλωσή του.

Πηγή:capital.gr