Πολάκης: Ξέραμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης με τον Τσίπρα αλλά έπρεπε να επιβεβαιωθούν με σφραγίδα του ιατροδικαστή
31/07/2018 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολάκης: Ξέραμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης με τον Τσίπρα αλλά έπρεπε να επιβεβαιωθούν με σφραγίδα του ιατροδικαστή

Σε επιβεβαίωση όλων των πληροφοριών που ξεμπρόστιαζαν το σόου την ώρα της σύσκεψης με τον Αλέξη Τσίπρα για τις πυρκαγιές, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ομολόγησε πως υπήρχαν υπουργοί που γνώριζαν την ύπαρξη δύο νεκρών αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα», όπως είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «την ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες»;.

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είπε, επίσης, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα» ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».


Πηγή:eleftherostypos.gr