Πλήρης άλωση του κράτους -
Κουρελόχαρτο το ηθικό πλεονέκτημα
06/03/2018 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήρης άλωση του κράτους - Κουρελόχαρτο το ηθικό πλεονέκτημα

Δεν έχουν τέλος η άλωση του κράτους, οι κομματικοί διορισμοί και η μετατροπή βασικών θέσεων στον κρατικό μηχανισμό σε πάρτι Συριζαίων. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει μετατραπεί σε κουρελόχαρτο, σε τρύπια σημαία που την κουνάει ο Τσίπρας και από κάτω χειροκροτάνε οι χαχόλοι αριστεροί.

Κάθε μέρα κι ένα χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης. Μόνον έτσι θα πέσουν. Μόνο αν μάθει ο κόσμος για τι είδους κουμάσια έχουμε να κάνουμε.

Χθες ο Νίκος Βούτσης διόρισε στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, έναν ανύπαρκτο οικονομολόγο που όπως γράφαμε και πρόσφατα αν ήταν τώρα φοιτητής θα είχε κοπεί σε όλα τα μαθήματα. Ο εν λόγω κύριος μάλιστα, πρώην σύμβουλος του Τσίπρα και γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, προκάλεσε προχθές τα γέλια σοβαρών ανθρώπων που τον άκουγαν να κάνει αναλύσεις στο πρόσφατο Συμπόσιο των Δελφών.

Η Βουλή, για τα μάτια του κόσμου, προκήρυξε τη θέση, κατέθεσαν 10 άτομα τα βιογραφικά τους αλλά… καλύτερος ήταν ο Κουτεντές. Δεν έγινε κανένας έλεγχος με αντικειμενικά κριτήρια στα προσόντα των υποψηφίων, διορίστηκε ο σύμβουλος του Τσίπρα σε μια ουσιαστικά ανεξάρτητη αρχή. Μια φωνή που ήταν δυσάρεστη, με τον καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα στην προεδρία, σε όλες τις κυβερνήσεις, και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή είναι η δουλειά του Γραφείου, να χτυπά καμπανάκια.

Μόλις προχθές μάθαμε ότι η νύφη του Τσίπρα έχει δύο θέσεις καλοπληρωμένες στο δημόσιο και μάλιστα παίρνει και υπερωρίες. Τιμιότης, ηθική και πάνω απ’ όλα «αριστερός κώδικας αξιών» όπως λέει και ο πρωθυπουργός μας.

Επίσης μάθαμε ότι δεν ήταν μόνον οι φίλοι του Τσίπρα, η Αντωνοπούλου και ο Παπαδημητρίου… τσίπηδες για να παίρνουν επίδομα ενοικίου. Και ο Παρασκευόπουλος με τη γυναίκα του, αν και είχαν καμιά 20αριά χιλιάδες ευρώ το χρόνο έσοδα είπαν να παίρνουν και το κατιτίς τους για το νοίκι.

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για τους διορισμούς που έχουν γίνει στα ΕΛΠΕ, πάντα με… αριστερά κριτήρια.

Πρώτος και καλύτερος στο ρουσφέτι ο δικός μας… Μίμης, ο δεξιός ψάλτης της αριστερής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο γιος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Πάρης προσελήφθη στη Νομική Υπηρεσία των ΕΛΠΕ με ετήσια μεικτά 56.000 ευρώ. Αλλά και η κόρη του υπουργού της… Novartis έχει βρει από το 2009 θέση στη Βουλή, μιας και ο Παπαγγελόπουλος είναι παντός κόμματος όταν πρόκειται για ρουσφέτι.

Στα ΕΛΠΕ και ο γαμπρός του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ονόματι, Μάνος Χουρμούζης. Πρόσληψη και για την Κατερίνα Τσαρουχά, κόρη της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά αλλά και για την κόρη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κορωνιωτάκη ο οποίος ήταν επικεφαλής στον ΑΔΜΗΕ.

Περί τις 160 χιλιάδες το χρόνο ο μισθός του Σπύρου Μιχαλαράκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θέση έχει βρει ο Παναγιώτης Ροδάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η Σωτηρία Λιακάκη, εισηγήτρια σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, διευθύντρια Διαχείρισης Αλλαγών στο Ανθρώπινο Δυναμικό.

Επιπλέον, δύο στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (πρόκειται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ), οι Σωτήρης Πελεκάνος και Θεόφραστος Βαμβουρέλλης. Οι εργασιακές συνθήκες στα ΕΛΠΕ είναι τόσο χαλαρές που ο Θ. Σκαρμούτσος, ο οποίος προσελήφθη ως στέλεχος πωλήσεων αλλά εργάζεται ταυτόχρονα και στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ζήτησε να έχει ειδικό ωράριο ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο δουλειές, και το αίτημά του έγινε αποδεκτό.

Έτσι λοιπόν, μειώνει η κυβέρνηση την ανεργία στο… χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηθική πάνω απ’ όλα κι ας φεύγουν άξια παιδιά στο εξωτερικό ή ψωμολυσσάνε με 400 ευρώ. Έτσι για να ξέρουμε με ποια «όρνια» που έπεσαν στον νταβά με τα κουλούρια έχουμε να κάνουμε.