Πλειοψηφία 151 με "κοπτοραπτική" και σινιάλα "πολέμου" σε Καμμένο
05/02/2019 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλειοψηφία 151 με "κοπτοραπτική" και σινιάλα "πολέμου" σε Καμμένο

Άρδην άλλαξε το κυβερνών κόμμα την απόφασή του να συνεχίσει στη Βουλή με ονομαστικές ψηφοφορίες ελλείψει συγκροτημένης πλειοψηφίας και ταυτόχρονα να διασώσει τα προνόμια των πολιτικών αρχηγών των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες είτε τελούν υπό διάλυση (ΑΝΕΛ) είτε διαλύθηκαν ( Ποτάμι).

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες το πρωί ανακοίνωσε -και δη με εμφανή εκνευρισμό- την απόφασή του να αλλάξει ρότα και να αφήσει τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο... στην τύχη του.

Προηγήθηκαν σκηνές και επεισόδια που προκάλεσαν σοβαρό προβληματισμό στο εσωτερικό κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αλγεινές εντυπώσεις και συνειρμούς σε όσους παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τον Πάνο Καμμένο να απειλεί τον πρωθυπουργό με τον δεύτερο να εμφανίζεται "ανοιχτός" σε διευκολύνσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Η "εξίσωση" Καμμένος εκβιάζει Τσίπρα και Τσίπρας σπεύδει να τον εξευμενίσει άρα κάτι σάπιο υπάρχει στο (πρώην) "βασίλειο" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν χρειαζόταν και μεγάλη φαντασία για την επίλυσή της.

Τούτο προφανώς και πυροδότησε τη μήνη του κ. Τσίπρα , ο οποίος θεωρητικά επιμένει ότι θέλει να εξαντλήσει η Κυβέρνησή του την τετραετία. Με τέτοια εικόνα διάλυσης και δυσωδών υπαινιγμών, είναι ξεκάθαρο ότι προκαλεί πολιτικό πλήγμα σοβαρό στην κυβερνητική προοπτική του.

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση δύο σε ένα

Το πρώτο βήμα έγινε χθες το πρωί, με τον πρωθυπουργό να υπαναχωρεί πλήρως από την αρχική του θέση περί ανάγκης λήψης πρωτοβουλίας από Βούτση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προκειμένου Καμμένος, Θεοδωράκης ( ενδεχομένως και Λεβέντης αργότερα) να μην απωλέσουν μαζί με τις Κ.Ο και τα αρχηγικά κοινοβουλευτικά τους προνόμια.

"Δεν εκβιάζομαι από κανέναν" είπε στην επιστολή προς Βούτση την οποία διένειμε το Μαξίμου το πρωί, βάζοντας "ταφόπλακα" στα σχέδια που είχαν προαναγγελθεί περί αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής.

Λίγο μετά,ως "λαγός", ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας, προανήγγειλε με συνέντευξή του ( News247) ότι εξετάζεται η προσχώρηση των "έξι" βουλευτών που είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα, η "προφητεία" Βερναρδάκη επιβεβαιώθηκε, στο περίπου.

Οι έξι, δεν προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ μεν αλλά δηλώνουν με επιστολή τους ότι παραχωρούν εκ των προτέρων στο κυβερνών κόμμα, την θετική τους ψήφο για όποια νομοσχέδια θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή.

Από τους έξι, οι δύο ( Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) ανήκουν τυπικά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Αμφότεροι θα έχουν το καινοφανές ...προνόμιο να ανήκουν και στη συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαχριστόπουλο, δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ η παραμονή του στο κοινοβούλιο.

Ο ίδιος επέμενε έως και χθες το βράδυ, μέσω του περιβάλλοντός του με το οποίο επικοινώνησε το Capital.gr, ότι θα παραιτηθεί αυτή την εβδομάδα (ως είχε συμφωνήσει με τον Ν. Βούτση) και η έδρα του θα επιστρέψει στους ΑΝΕΛ, δηλαδή στον επιλαχόντα Τέρενς Κουικ.

Βάσει αυτού του σεναρίου και δεδομένου ότι ο Τ. Κουικ δεν πρόκειται να δώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ , η κοινοβουλευτική ομάδα του Π. Καμμένου είτε θα διαλυθεί είτε ο ίδιος θα αναγκαστεί να αφήσει τα ...ηρωικά και πένθιμα "εμβατήρια"στα οποία επιδίδεται με μεγάλη επιτυχία ( sic) και να "καταπιεί" την αυτομόληση των βουλευτών του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους διαγράψει.

Πηγή:capital.gr