Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: Μήπως να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα;
05/12/2015 23:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: Μήπως να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα;

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα;». «Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τη λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα τη βουλιμία του για εξουσία. Τη συναίνεση τη θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του» σημείωσε.

Συνεχίζοντας είπε ότι «είναι θεαματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραποιήσει τα νούμερα του προϋπολογισμού και να κατασκευάσει ψεύτικες εικόνες». Έκανε ειδικά αναφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας ότι «είναι τεράστια η οικονομική καταστροφή, οδηγεί το τραπεζικό σύστημα στον αφελληνισμό», και προειδοποίησε: «ας σταματήσει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ας ετοιμάσει την απολογία της». Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ρώτησε: «Είσαστε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου».

Κάνοντας συνολικά απολογισμό υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί τη χώρα σε ξέρα. «Τον προϋπολογισμό δεν τον συνέταξε η κυβέρνηση αλλά τα στελέχη των δανειστών, δεν συντάχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά στις σουίτες του Χίλτον» είπε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός βασίζεται στην αύξηση των φόρων και όχι στη μείωση των δαπανών, υπονομεύει την ντόπια παραγωγή και βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των νέων να βρουν δουλειά. Ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δισ. ευρώ, είναι αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος, αναδεικνύει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχόταν ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, επαναφορά της 13ης σύνταξης, ενώ έχουν ήδη έχουν μειώσει τις συντάξεις κατά 2%, τώρα ετοιμάζονται να αφαιρέσουν από τις συντάξεις πάνω από 2,2 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία. Ετοιμάζονται να κάνουν τη σύνταξη φιλοδώρημα. Αυτό αποδεικνύει την απάτη τους. Η ασυνέπειά τους δεν έχει αρχή και τέλος: Έλεγαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, πρόσφατα έφεραν νόμο που είναι ο εφιάλτης του κάθε ιδιοκτήτη. Υπόσχονταν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και δικαιότερη κατανομή βαρών, τώρα διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ και βάζουν περισσότερους φόρους και γονατίζουν τους πάντες. Τα όσα έλεγαν για κοινωνική ευαισθησία είναι έναν μύθος. Οι νέοι φόροι είναι κοινωνικά άδικοι, όπως δείχνει το ότι αυξάνονται περισσότερο οι έμμεσοι φόροι, εκείνοι που πλήττουν περισσότερο τους φτωχούς συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, είπε ότι «αποτρέψαμε την εθνική τραγωδία που με τους ανεύθυνους χειρισμούς σας θα προκαλούσατε».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως το αποτέλεσμα της πολιτικής του δείχνει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται και επισήμανε πως ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τηνφίλη σας την Αγγέλα;». Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τη λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα τη βουλιμία του για εξουσία, σημείωσε και ανέφερε ότι τη συναίνεση τη θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 07/12/2015 00:03:01

    Μου άρεσε προσωπικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.