Πηγές ΝΔ: Πολύ ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με τον Δαβάκη – Ενδέχεται το ζήτημα να έχει συνέχεια
03/03/2018 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πηγές ΝΔ: Πολύ ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με τον Δαβάκη – Ενδέχεται το ζήτημα να έχει συνέχεια

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θεόδωρου Δαβάκη, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Η συγγνώμη του Δαβάκη

Ο κ. Δαβάκης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν είπε πως «απαγορεύει σε γύφτους και αθίγγανους» να τον ψηφίσουν.

Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως οι δηλώσεις έγιναν πάνω σε δημόσια συζήτηση και ζητά συγγνώμη από όσους έθιξε, εκφράζοντας τη λύπη του.

Η δήλωση του Θεόδωρου Δαβάκη:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.

Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.

Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.»

«Απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν»

Σε ομιλία του στην Σπάρτη που έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την αντίδραση και πρόληψη της παραβατικότητας από τους Ρομά, ο Θεόδωρος Δαβάκης είπε τα εξής:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

eleftherostypos.gr