Πιέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Παυλόπουλο να υπογράψει τις αλλαγές σε Δικαιοσύνη
14/06/2019 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Παυλόπουλο να υπογράψει τις αλλαγές σε Δικαιοσύνη

Να υπογράψει το Διάταγμα που επικυρώνει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης καλεί η Κυβέρνηση τον Προκόπη Παυλόπουλο, δια του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ΕΦΣΥΝ χαρακτηρίζει "μικροπολιτική σκοπιμότητα" αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία, δηλαδή Η υπογραφή του Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , "προειδοποιώντας" τον εμμέσως ότι άρνησή του θα θεωρηθεί θεσμική δολιοφθορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλογήρου αναφέρει:

"Προβλέπεται ρητά ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί, παραλείποντας την προεπιλογή από τη Βουλή, όταν αυτή αδυνατεί να συνεδριάσει επειδή έχει διαλυθεί. Η κοινοβουλευτική διαδικασία τηρήθηκε, η κυβέρνηση ασκεί κανονικά τις αρμοδιότητές της, ενώ επιχειρήθηκε συναίνεση μέσω της επιστολής προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντίθετη προσέγγιση και επιλογή οδηγεί στην υιοθέτηση του δόγματος ότι τελικώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης αποτελεί πολιτικό εργαλείο και ότι μπορούμε στον βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας να θυσιάζουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συμμερίζεται θεσμικές δολιοφθορές, οι οποίες μάλιστα γίνονται στο όνομα του Συντάγματος".

Υπενθυμίζεται, ότι κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας έχουν διαμηνύσει πως ό,τι πράξει ο κ. Παυλόπουλος θα είναι μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγουν οι θητείες των δικαστικών.

Πηγή:capital.gr