Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή
09/04/2016 15:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

Πέθανε ο δικηγόρος Γιάννης Αγγέλου, ένας εκ των στενότερων συνεργατών και φίλων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο Γιάννης Αγγέλου, που έδινε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σήμερα ενώ νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν».


Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ήταν στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή από τη στιγμή που πολιτεύτηκε . Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Με την Αλεξάνδρα έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Ο Γιάννης Αγγέλου είχε απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.Ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία . Στις 20 Ιουλίου 2010 απολογήθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση €400.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή, από όλες τις κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας".

Τον Γιάννη Αγγέλου αποχαιρέτισε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος έγραψε ότι «πάλεψε μέχρι το τέλος με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη.´Ετσι θα τον θυμόμαστε.Αξιοπρεπή και αγωνιστή».

e-typos.com/gr