«Πέθαναν» τον Βαρουφάκη, αλλά ο «βαρουφακισμός» συνεχίζεται
06/11/2015 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πέθαναν» τον Βαρουφάκη, αλλά ο «βαρουφακισμός» συνεχίζεται

Πρόσφατα γράφαμε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση επιστρέφει στην εποχή των Βαρουφάκηδων της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης. Οι έξι μήνες που κατέστρεψαν την Ελλάδα δεν έβαλαν μυαλό στην κυβέρνηση, δεν τους ταρακούνησαν, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι ουσιαστικά ακόμη «κλειστές» και η ελληνική οικονομία έχει επιβαρυνθεί με ένα νέο σκληρό μνημόνιο και με μια διετία ύφεσης. Τώρα, λοιπόν μαθαίνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group η οποία επρόκειτο να προετοιμάσει τις αποφάσεις που θα λάμβανε την Δευτέρα το Eurogroup για τη χορήγηση της δόσης των

Όπως ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες, το Euroworking Group ακυρώθηκε και το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά εξαρτάται από το πότε θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια και το αν θα ξεκαθαρίσουν κάποια κρίσιμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο τρίτο πρόγραμμα για την χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των «κόκκινων» δανείων αποτελεί μεγάλο αγκάθι καθώς δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.

Η αγωνία πλέον για τη χορήγηση της δόσης των 2 δισ. ευρώ - που αναμενόταν να αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας- κορυφώνεται και στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία. Αν δεν γίνει το Euroworking Group τις επόμενες ημέρες τότε υπάρχει κίνδυνος να μην είναι η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας και να αναβληθεί η εκταμίευση της δόσης αλλά και να τεθεί σε κίνδυνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του κάνουν δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Προσπαθούν δηλαδή τι; Να επιβραβεύσουν χιλιάδες τζαμπατζήδες, λαθρόβιους που αγόρασαν σπίτια με θαλασσοδάνεια που δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί δεν γουστάρουν. Και γιατί δηλαδή να είναι προστατευμένη η πρώτη κατοικία ενός λαμόγιου που δεν πληρώνει τις δόσεις του και ταυτόχρονα έχει εξοχικό, πάει διακοπές στη Μύκονο, περνά ζωή και κότα, έχει αυτοκίνητα, κάνει ταξίδια και γενικώς βγάζει τη γλώσσα στην υπόλοιπη κοινωνία;

Γιατί να επιβραβεύεται αυτός κι όχι ο συνεπής δανειολήπτης που παρά την κρίση πληρώνει κανονικά τη μηνιαία δόση, κάνοντας θυσίες; Γιατί αυτός να μην τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης (με κάποιο χαμηλότερο επιτόκιο π.χ.) και να ψάχνει η κυβέρνηση να βρει ρύθμιση που θα προστατεύει το 70% και πλέον του συνόλου των δανειοληπτών;

Υπάρχουν άνθρωποι που χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν έχουν να πληρώσουν; Εντάξει, να μην τους πάρουν το σπίτι, να τους καλέσουν να κάνουν ρύθμιση, να πληρώσουν λιγότερα ή ακόμη και να γίνει κούρεμα υπό όρους. Αλλά να τινάζεται στον αέρα η διαπραγμάτευση και η πορεία της χώρας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να πει ότι υπάρχουν και χιλιάδες λαμόγια που πρέπει να τους τα πάρουν τα σπίτια γιατί είναι επαγγελματίες κακοπληρωτές;

Από την άλλη, πόσους μήνες δημιουργικής ανοησίας θέλουν ακόμη για να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τους Θεσμούς; Από τον Ιούλιο έχουν υπογράψει το Μνημόνιο και φτάσαμε Χριστούγεννα αλλά δεν έχουν καταλήξει ούτε για... τη μπύρα. Έλεος πια. «Πέθαναν» τον Βαρουφάκη, αλλά ο «βαρουφακισμός» στη διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 06/11/2015 15:42:09

  Ο Βαρουφάκης είναι η πληρέστερη ενσάρκωση των προτύπων του νεοέλληνα, φυσικά και δεν πεθαίνει.

 2. Νικ avatar
  Νικ 06/11/2015 16:06:18

  Μπράβο σας η τοποθέτησή σας περιγράφει ακριβώς την πραγματικότητα!

  Επειδή ότι έρχεται είναι σκληρό και επώδυνο θέλουν να δείχνουν ότι το διαπραγματεύονται σκληρά, όπως πχ με τα κόκκινα δάνεια συνέχεια κατεβάζουν το ποσό ξεκίνησαν από ψηλά και όλο κατεβαίνουν στο τέλος θα τους χωρίζουν με την τροϊκα κάτι ψηλά!

  Ο Τσίπρας έχει μεταμορφωθεί σε οικονομολόγος εδώ και καιρό!

  Οι ΑΝΕΛ προτιμούν το θίασο τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ για να βρίσκονται στην εξουσία είναι που δεν θα συμμετείχαν ποτέ σε κανένα μνημόνιο είναι Ανεξάρτητοι Έλληνες βλέπεται αυτοί!

  Ο Βαρουφάκης που γίνεται αναφορά έφτιαξε ιστότοπο και ζητάει 5 ευρώ από τους Έλληνες για να είναι ελεύθερο και μακριά από συμφέροντα η ιντερνετική του προσπάθεια!

  Τρελά πράγματα φίλοι μου,

  Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους που ήθελαν Τσιπρακαμμένο!
  Δεν τους έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση!

  Ο Αντώνης Σαμαράς μας έβγαζε από τα μνημόνια, μας έβγαζε στις αγορές, μοίραζε τα πλεονάσματα, κράτησε ανοικτές τις τράπεζες και επανέφερε την ισοροπία σε όλα στην χώρα.
  Δεν πήρε από την πολιτική έδωσε και μάλιστα πολλά περισσότερα!

  Δείτε τι συμβαίνει σήμερα στην ΝΔ,
  Διάλυση σε όλο το μεγαλείο της μετριότητα δεν κάνει κανείς αντιπολίτευση!
  Έχουν αφήσει την χώρα στο έλεος της δυναστείας Τσίπρα-Καμμένου.....
  Είναι ώρα να ξυπνήσουν σε λίγο το "πτώμα" θα είναι σε αποσύνθεση!
  Η παράταξη χρειάζεται ηγέτη και όχι μετριότητες.

  Διαφορετικά;

  Κάποιος πρέπει να σώσει την χώρα.
  Ο μόνος που έχει τα κότσια είναι ο Αντώνης Κων. Σαμαράς.

  Τι περιμένουμε;

  Ασφαλώς το κάλεσμά του!

  • NIKOS z. avatar
   NIKOS z. @ Νικ 07/11/2015 12:09:34

   Και εγώ δεν κάνω τίποτε άλλο παρά να περιμένω το κάλεσμά του, αν και όποτε γίνει αυτό...

 3. nmb avatar
  nmb 07/11/2015 10:50:00

  ... η προπαγάνδα φαίνεται ότι αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική, όταν επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όσο περνούσε ο καιρός, η μιντιακή μηχανή προπαγάνδας επικεντρώνονταν, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ γενικά - καθώς γίνονταν φανερό ότι ο κόσμος δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει στο παλαιοκομματικό σύστημα - αλλά, σε συγκεκριμένους στόχους. Ανθρώπους όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Βαρουφάκης (αρκετά νωρίς λόγω της ιδιότητάς του) και ο Κώστας Λαπαβίτσας. Οι περισσότεροι εντάχθηκαν αργότερα στη ΛΑΕ.

  Σε γενικές γραμμές, τα μίντια επιχείρησαν να "αποδομήσουν" τους συγκεκριμένους ανθρώπους στα μάτια των ψηφοφόρων, παρουσιάζοντάς τους ως εντελώς αναξιόπιστους, ή, ακόμα και ως άτομα με "προβληματική" προσωπικότητα και συμπεριφορά, σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι "παρελάσεις" των ανθρώπων αυτών στις εκπομπές των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών είχαν αυτόν ακριβώς το στόχο.

  http://bit.ly/1W7nfT2

 4. NIKOS z. avatar
  NIKOS z. 07/11/2015 12:08:26

  "Και γιατί δηλαδή να είναι προστατευμένη η πρώτη κατοικία ενός λαμόγιου που δεν πληρώνει τις δόσεις του και ταυτόχρονα έχει εξοχικό, πάει διακοπές στη Μύκονο, περνά ζωή και κότα, έχει αυτοκίνητα, κάνει ταξίδια και γενικώς βγάζει τη γλώσσα στην υπόλοιπη κοινωνία;"
  Aν οι τραπεζίτες είναι μακάκες και δεν του κατάσχουν πάραυτα ΟΛΑ αυτά που λέτε πλην ενός διμερίσματος 100-120 τ.μ. για τα παιδιά του καλά δεν τους κάνει? Εμείς, αν οι τράπεζες μας άφηναν ανενόχλητους να έχουμε όλα αυτά και μας δέσμευαν ΜΟΝΟ την Α΄κατοικία, θα πληρώναμε δόσεις? ΄Η μήπως κάνετε κάποιο λάθος και δεν είναι έτσι τα πράγματα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.