Πέσανε οι μάσκες. Μέχρι και την «Αυγή» βάζει ο Τσίπρας να στηρίξει Μεϊμαράκη
08/01/2016 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέσανε οι μάσκες. Μέχρι και την «Αυγή» βάζει ο Τσίπρας να στηρίξει Μεϊμαράκη

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που αφορά τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας όσοι θα πάτε να ψηφίσετε την Κυριακή. Δεν το έχει γράψει κάποιος επικοινωνιολόγος του Μεϊμαράκη, ούτε κάποιος Καραμανλικός. Δεν είναι καν δεξιός ούτε δημοσιεύτηκε σε Νεοδημοκρατικό μέσο ενημέρωσης.

Παρ’ όλα αυτά είναι ένας ύμνος στον Καραμανλή και τον Μεϊμαράκη. Λέει για παράδειγμα ότι ο Καραμανλής ήταν ένας από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Κι ότι ήταν σοφή η επιλογή του να στηρίξει τον Μεϊμαράκη. Ο οποίος αν εκλεγεί «θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Που υπάρχουν όλα αυτά; Μα στην εφημερίδα «Αυγή», την… Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Αυτό ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν αρχηγό που θα δημιουργήσει μια συνεργάσιμη αντιπολίτευση. Πώς το λένε οι αριστεροί πιο ωμά; Έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευνουχισμένο. Που θα του λέει ο πρωθυπουργός σήκω – σήκω και κάτσε – κάτσε. Που θα τον έχει του χεριού του στη βουλή και θα πίνουν και κανέναν καφέ στην Κουμουνδούρου στο όνομα της εθνικής ενότητας και πράσινα άλογα.

Η «Αυγή» απλά αποκαλύπτει πώς θα ήθελαν τη ΝΔ ο Τσίπρας και η παρέα του και ποιοι θα μπορούσαν να τους… χαλάσουν τη σούπα που έχουν φτιάξει.

Διαβάστε για να καταλάβετε τι θα ψηφίσετε την Κυριακή.

«Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου»:

«Λίγα για τους τρεις πρώτους με τη σειρά της πρώτης ψηφοφορίας

Για τον κ. Γεωργιάδη:

Επιθυμία μου να αρχίσω από τα θετικά, ίσως επειδή συγκέντρωσε λιγοστές συγκριτικά ψήφους.

Ξέρει να μιλά ήρεμα, συγκροτημένα, λακωνικά, ακόμα κι αν η υβριστική επωδός κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη είναι ίδια κι απαράλλαχτη με του κ. Τζιτζικώστα και πιο σκληρή από του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Έχω αναρωτηθεί, μετά την υπουργοποίηση για να συνεχίσει τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αν, παρά τη συνεχή υπόμνηση ότι «ανήκει στην Άκρα Δεξιά», δεν φαντάστηκε κάποιες στιγμές τον εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Τζιτζικώστα:

Μας «παραμύθιασε» τόσο με το πλούσιο κάθε φορά ακροατήριό του, εντός αλλά κι εκτός Μακεδονίας, όσο και με τις ατάκες για το έργο του που θα επιτελείται εξίσου λαμπρά όσο θα είναι ακόμα περιφερειάρχης. Η τελευταία κάθε φορά επωδός, αντίγραφο πιστό των επαναλαμβανομένων ύβρεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και των εκκλήσεων διάσωσης της Ελλάδας από την «ανίκανη αριστερή παρένθεση και (προπαντός) από τον Τσίπρα, που μας έριξε στα βράχια».

Για τον κ. Μητσοτάκη:

Λιγότερες ύβρεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, περισσότερη έμφαση στις ικανότητές του να εξασφαλίσει μια δημοκρατική, ικανή κι έτοιμη να κυβερνήσει Ν.Δ. Όμως καμιά κριτική για την ενδοτικότητα της τελευταίας δεξιάς κυβέρνησης. Για τον πρόεδρό της που αποφάσισε επιτέλους στον τελευταίο ανασχηματισμό να κάνει υπουργό έναν Μητσοτάκη για να του αναθέσει, κάτω από αλλότριο υπουργικό τίτλο και «ρόλο», κάποια από τα πιο σκληρά, καταστροφικά, αυτοκτονικά μέτρα κατά εργαζομένων. Και που εφάρμοζε πρόθυμα, με την ίδια ηρεμία, το ίδιο ήπιο χαμόγελο των πρόσφατων προεκλογικών εμφανίσεων.

Ώς εδώ με τους τρεις σαμουράι και τα «στομωμένα ξίφη» τους.

Για τον κ. Μεϊμαράκη:

Τον παρακολούθησα ως πρόεδρο της Βουλής, ήταν άψογος, αντικειμενικός, ακούραστος. Διαπίστωσα ότι ακόμα και ύστερα από κοινοβουλευτικά νυχτέρια, προέδρευε εξίσου μελετημένος κι έτοιμος. Θυμάμαι ότι επιδοκίμασα την αντίδρασή του σε κριτική βουλευτή ότι «μεροληπτεί για το κόμμα του». Πώς κατέβηκε από τον προεδρικό θώκο, όχι στο βήμα αλλά στα έδρανα της Ν.Δ., για να δηλώσει ότι ως μέλος της Ν.Δ. είναι όντως «ακλόνητος» (ξεχνώ τη λέξη), αλλά ως πρόεδρος της Βουλής απολύτως αντικειμενικός.

Δυο μόνο φορές τον άκουσα να «στολίζει» πιο ήπια τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη φορά να αποσύρει με καθαρό πολιτικό κριτήριο την σχετική συμπόρευση με τους τρεις.

Τα πρώτα αποτελέσματα τον ευνοούν ουσιαστικά, επειδή δικαιωματικά του αναγνωρίζονται τόσο η θητεία του προέδρου της Βουλής, όσο κι η δεύτερη του προέδρου της Ν.Δ. («προσωρινού» μόνο κατά τον θλιμμένο κ. Σαμαρά).

Αγνοώ το μέγεθος των, υπέρ του, πρωτοβουλιών του κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά χαίρομαι εξίσου για τη συγκεκριμένη επιλογή ενός από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της χώρας μας. Που όταν αποτόλμησε τη δήλωση εκκαθάρισης του Δημοσίου από ανέντιμα προνόμια προς υμετέρους, κλοπές, ρουσφέτια, αισχροκέρδεια, πικράθηκα. Επειδή όσες-οι δουλεύαμε σκληρά για το ΤΕΕ, είχαμε πλήρη γνώση και αποδεικτικά στοιχεία των παραπάνω, στους δικούς μας εκτεταμένους τομείς. Κι άλλο τόσο ξέραμε πόσο είχε καταστεί αδύνατη, προπαντός επί της δεύτερης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή τους.

Όντως, εκείνο το σημαντικό έργο εξυγίανσης που θα είχε αποτρέψει έστω εν μέρει την τραγωδία και την αισχρή επιχείρηση καταποντισμού της χώρας μας αποδείχτηκε τόσο απρόσιτο για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του όσο αναγνωρίστηκαν άλλες δημοκρατικές, δίκαιες, έντιμες πρωτοβουλίες του.

Ας μην ξεφύγομε περισσότερο από το θέμα του τίτλου. Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 08/01/2016 15:45:49

  Ξεδιάντροποι... Τόσο ξεδιάντροποι πια...

 2. Παρτατηρητής avatar
  Παρτατηρητής 08/01/2016 16:39:30

  Για σκεφτείτε λίγο. Να επρόκειτο να διορίσουμε καινούργιο επιτελάρχη στο ΕΛΛΗΝΙΚΌ Πεντάγωνο και να μας υποδείκνυε η "Χουριέτ" ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος με κριτήριο τα συμφέροντα... της ΤΟΥΡΚΙΑΣ! -- Αυτές και άλλες χειρότερες ταπεινώσεις θα εξακολουθήσουν να εισπράττουν οι Νεοδημοκράτες όσο θα λειτουργούν σαν κοπάδι και θα θεωρούν το κόμμα τσιφλίκι του Βούδα της Ραφήνας!...

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 08/01/2016 16:44:41

  Απλά εμετικό άρθρο σε εμετική εφημερίδα στα πλαίσια εμετικού σεναρίου...

 4. Naruto avatar
  Naruto 08/01/2016 18:46:34

  Δυσνόητο κείμενο , ή μάλον ξύλινος κομμουνιστικός λόγος .
  Τον έκαψαν τον Μεϊμαράκη , απο αντίδραση οι ΝΔκρατες θα ψηφίσουν Μητσοτάκη .

 5. V avatar
  V 08/01/2016 19:08:09

  Καλά ο ΚΚ δεν ντρέπεται γι' όλα αυτά ? Τα επικροτεί? Νομίζει ότι έτσι θα ενώσει τους Έλληνες για να δικαιωθεί κρυπτόμενος? Η ενότητα δεν επιβάλλεται με ενέργειες παρασκηνίου. Άν πιστεύει κάτι τέτοιο είναι βαθιά νυχτωμένος. Εντάξει κατάφερε να επιβάλλει τον Πάκη συνεργαζόμενος. Νομίζει ότι θα επιβάλλει και τον Σύριζα? Αν θέλει κάτι τέτοιο να βγει να το πει Δημόσια και να πάρει την ευθύνη των πραξεών του.

 6. Ιωάννης Κομνηνός avatar
  Ιωάννης Κομνηνός 08/01/2016 21:03:38

  Καμμία εντύπωση από το άρθρο της "Αυγής". Είναι γνωστή η συμπάθεια και η προτίμηση του Τσίπρα η οποία εξεφράσθη και από βήματος βουλής προς τον Ευάγγελο.Το ότι επιδίδεται εξ άλλου ο ίδιος στην αποδόμηση του έργου του Σαμαρά τις τελευταίες μέρες ακολουθώντας μια ακατανόητη τακτική εναρμονιζόμενος πλήρως προς τον Σύριζα είναι ένα άλλο στοιχείο που ηχεί εύηχα στα αυτιά των κυβερνώντων οι οποίοι διαισθανονται ότι με Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ, η ζωή θα είναι άνετη γιαυτούς. Βέβαια τη Κυριακή το βράδυ όλα θα αλλάξουν, ο Κυριάκος θα είναι ο νέος Αρχηγός και από την πρωτη στιγμή θα αρχίσει το γκρέμισμα της πιο σάπιας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος!!!

 7. Τζανής avatar
  Τζανής 08/01/2016 21:40:28

  Αν βγει ο Μεϊμαράκης η Ν.Δ. πρέπει να διαλυθεί.

 8. Eva avatar
  Eva 09/01/2016 11:19:27

  Αν τα πραγματα ειναι συμφωνημενα-μιλημενα να σκεφτουμε το παρακατω
  προσωπικα εγω, συμπαθειες και συνεργασιες...δεν θα παρω ευχαριστω
  παμε γι αλλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.