Περικλής Κοροβέσης: Η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα
09/05/2016 19:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περικλής Κοροβέσης: Η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠερικλής Κοροβέσης, αφού κάνει μια αναδρομή στα όσα συνέβαιναν στα πρώτα χρόνια του κομμουνισμού, απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται και αυτή μπροστά σε έναν αναγκαίο συμβιβασμό αντίστοιχο με τον συμβιβασμό του Λένιν στην Συνθήκη Ειρήνης του Μπρεστ - Λιτόφσκ με την Γερμανία.

Ο αρθρογράφος και σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς στην χώρα μας επισημαίνει ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει τον έμπειρο αναγνώστη πως «η μόνη πολιτική που απέμεινε στην κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου είναι η «Αριστερή Καταστολή».»

Και συνεχίζει γράφοντας: «Ολοι ξέρουμε πως τα προεδρικά διατάγματα είναι μικρά πραξικοπήματα. Και η κυβέρνηση μας χόρτασε από τέτοιες πράξεις αυθαιρεσίας. Και πιθανότατα η ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τελικά αποδείχτηκε πως η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα. Και όλα αυτά γιατί; Για τη μανία της εξουσίας. Και είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπεις έντιμους αγωνιστές της Αριστεράς, που για τον έρωτα της καρέκλας και της εξουσίας τα ξεπούλησαν όλα, να μην μπορούν πια να κυκλοφορήσουν στον δρόμο».

Και ο Περικλής Κοροβέσης καταλήγει στο εκτενές άρθρο τους γράφοντας: «Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν συνείδηση αυτοί οι άνθρωποι πως με τη στάση τους καταστρέφουν το έργο της ζωής τους και μαζί με αυτό την Αριστερά ως πολιτικό πρόταγμα και κοινωνική παρουσία, που δύσκολα πια θα μπορέσει να πάρει επάνω της και να συγκροτηθεί ως σοβαρή και στιβαρή πολιτική δύναμη. Οι εναπομείναντες αριστεροί και αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν μόνο κλεφτοπόλεμο μπορούν να κάνουν. Και πολλοί σμπάροι θα πηγαίνουν στον αέρα».

protothema.gr