Πενταετές σοβιετικό πλάνο ανασυγκρότησης με συνθήματα από τη Γαλλική επανάσταση!
02/01/2016 20:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πενταετές σοβιετικό πλάνο ανασυγκρότησης με συνθήματα από τη Γαλλική επανάσταση!

Διαβάζουμε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και είναι φοβερό. Αφού μοιράζει ευχές όπως όλος ο κόσμος «Αγαπητοί συμπολίτες, Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και ευτυχία για μια όμορφη και δημιουργική νέα χρονιά», συνεχίζει με τη γνωστή ρητορική για το χρόνο που φεύγει ότι «το 2015 που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης. Η χρονιά που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του. Και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη. Θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο».

Προσπερνάμε ότι αυτά τα λέει έχοντας υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, έχει κλείσει τις τράπεζες και έχει απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς αίροντας την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και έχει ανακοινώσει ότι φέρνει με το καλημέρα του νέου χρόνου το ασφαλιστικό όπου είναι προ των πυλών το κόψιμο συντάξεων κλπ κλπ. Κάπως έτσι φτάνουμε λοιπόν στο έτος που έρχεται και λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Έτσι λοιπόν, σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο».

Οκ. Όλοι οι πρωθυπουργοί τα ίδια λένε. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αλλά ευθύς αμέσως λέει ο Τσίπρας: «Αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού».

Δηλαδή δεν είναι απλά το 2016 αλλά ο πρώτος χρόνος της «πενταετίας της αναγέννησης, της ανασυγκρότησης, των μεταρρυθμίσεων και της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση που θα κάνει τη χώρα λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού»!

Πενταετές πλάνο έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας; Τόσο οραματιστής είναι πια; Εδώ δεν ξέρει αν θα βγάλει τον Φλεβάρη στο Μαξίμου. Ή μήπως ξέρει; του τα έχει κανονίσει ο Λεβέντης; Θα δείξει ο νέος χρόνος.

Αλλά ας συνεχίσουμε με τις ευχές του πρωθυπουργού όπως καταλήγει: «Μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε. Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση. Να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής. Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει. Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού. Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.

Αγαπητοί Συμπολίτες, Πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον. Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη. Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες. Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική. Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά. Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης. Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης».

Μάλλον έχει μπερδέψει τις επαναστάσεις ο πρωθυπουργός μας. Η ρωσική σοσιαλιστική επανάσταση έθετε πενταετή πλάνα και η Σοβιετική Ένωση σχεδίαζε σε βάθος πενταετίας και όχι η γαλλική επανάσταση τα συνθήματα της οποίας επικαλείται ο Τσίπρας κλείνοντας το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Καλοδεχούμενες οι ευχές αλλά ο πρωθυπουργός είναι αλήθεια ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κληρικός εορτολογικής καινοτομίας avatar
  Κληρικός εορτολογικής καινοτομίας 03/01/2016 14:35:29

  Xρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Μα καλά, γιατί τα λεγόμενα του πρέπει να μας προβληματίζουν; Εκτός τόπου και χρόνου δεν είναι (μονίμως) ο άνθρωπος; Άντε και του χρόνου σπίτι σου κυρ Αλέξη. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις στους Έλληνες για το 2016.

 2. Τζανής avatar
  Τζανής 03/01/2016 16:07:43

  Ο Τσίπρας είναι η ντροπή της χώρας.
  Η πατρίδα μας είχε κατά περιόδους πολλούς ανάξιους πρωθυπουργούς, αλλά τέτοιο πράμα δεν μας είχε τύχει ποτέ.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/01/2016 00:16:53

  Μιλάμε για θεομπαίχτη! Μιλάει για Πατρίδα ο απάτρις και άθεος που έχει υπουργό ακόμη τον Φίλη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.