Πάρτo αλλιώς σύντροφε...
24/03/2016 20:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάρτo αλλιώς σύντροφε...

Είναι μνημείο αμετροέπειας, ασχετοσύνης, έλλειψης σεβασμού της Ιστορίας και αριστερής ιδεοληψίας. Δεν ξέρουμε αν τα μηνύματα του Τσίπρα τα γράφει ο ίδιος ή βάζει τον σύντροφο… Καρανίκα, αλλά αυτά που γράφονται είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Με αφορμή την εθνική επέτειο λοιπόν, ο κ. Τσίπρας αναφέρει και κρίνετε μόνοι σας ποιος είναι αυτός που μας κυβερνά:

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό.

Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.

Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Συνδέει την Επανάσταση του 1821 με τον αγώνα κατά των δανειστών και βεβαίως ξεχνά ότι βρίσκεται στα… τέσσερα. Αλλά μας… υπόσχεται και κάτι άλλο. Ότι σε πέντε χρόνια θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια σε μια νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια, την επιτροπεία και τους δανειστές. Σε πέντε χρόνια θα διώξει ο Τσίπρας την τρόικα; Αυτήν που θα έδιωχνε αμέσως; Που θα έσκιζε τα μνημόνια; Τώρα τα σκίζει αργά αργά για να φτάσουμε στο 2021;

Αφήστε δε που είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τον ανθρωπισμό της και την υπεράσπιση των αξιών. Μα τι λες σύντροφε; Επειδή είμαστε η αποθήκη ψυχών, το Γκουαντάναμο ή η νήσος Έλις της Ευρώπης μπήκαμε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Εσύ και η κυρά Τασία φταίτε γι’ αυτό.

Όμως, επειδή θα γράψει νέα σελίδα στην ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε κάλλιστα να τους δώσουμε ονόματα των ηρώων της Επανάστασης. Θα γίνει ο Αλέξης… Κολοκοτρώνης και ο Παππάς Καραϊσκάκης; Σιγά παιδιά, προσέξτε τις φουστανέλες και τους ρόλους. Ο Φίλης, λόγω της παιδείας του θα μπορούσε να γίνει Μακρυγιάννης, ο δε Φλαμπουράρης κάλλιστα θα ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Η κυρά Τασία η Μπουμπουλίνα και η Γεροβασίλη η Μαντώ Μαυρογένους.

Μαζευτείτε παιδιά. Η Επανάσταση του 1821 ήταν αυτή που ήταν, έχει καταγραφεί στην Ιστορία και έχει αποτιμηθεί μετά από 200 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει πράγματι τη δική του σελίδα που είναι η πιο μαύρη στην ιστορία της χώρας. Και ο λαός, ελπίζουμε πολύ νωρίτερα από το 2021 να καταλάβει που οδηγείται η πατρίδα. Σε ποια αριστερή υποδούλωση μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας και οι «ήρωες» του ΣΥΡΙΖΑ.