Παράνοια: O ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία κατά του Κατρούγκαλου
02/02/2016 18:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνοια: O ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία κατά του Κατρούγκαλου

«Οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της «ελεύθερης αγοράς», αλλά από την στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού». Χαιρετίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4/2/2015 οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα παρεμβαίνοντας αγωνιστικά για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος».

Όχι, αυτή δεν είναι ανακοίνωση του ΚΚΕ. Του... ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά τη χώρα είναι και ο οποίος χαιρετίζει την απεργία που γίνεται κατά του... Κατρούγκαλου και του νομοσχέδιου του που έχει προκαλέσει χάος.

Για να δείτε ακόμη μια φορά ότι οι άνθρωποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Έχουν προσκυνήσει, έχουν πέσει στα τέσσερα και κάνουν ότι νεοφιλελεύθερη πολιτική τους λέει η τρόικα και στη συνέχεια βάζουν το κόμμα να τα καταγγέλλει όλα αυτά. Λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δυνάμεις που βρίσκονται μέσα και έξω από τη χώρα και επιμένουν στη συνταγή νέων μειώσεων στις συντάξεις και καλεί την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί καμία μείωση συντάξεων, «να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους».

«Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (απώλειες 24 δισ. ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δισ. απώλειες από τις περικοπές συντάξεων), ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μα καλά ποιος κυβερνά τον τόπο; Δεν είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός; Δεν είναι ο Κατρούγκαλος υπουργός τους; Ποιος κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές που ουσιαστικά μειώνουν το μισθό χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να τους δώσουν ψίχουλα για σύνταξη;

Μα μόλις χθες δεν βγήκε η ΑΔΕΔΥ και είπε ότι με το σχέδιο Κατρούγκαλου οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάσουν το 30%; Για ποιους νεοφιλελεύθερους μιλάμε οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους;

Δεν εξηγείται αλλιώς. Μας κοροϊδεύουν οι τύποι κι εμείς τους ανεχόμαστε. Σε λίγο θα δούμε στις συγκεντρώσεις μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για την πολιτική του... ΣΥΡΙΖΑ. Παράνοια.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο!Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.