Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα!
26/11/2015 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα!

Όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει πριν μερικές ημέρες το Antinews η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Είχαμε γράψει τότε ότι στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός του είχε πει ότι η κυβέρνηση πέφτει καθώς το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σήμερα ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση με το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ο Τσίπρας βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να κυβερνήσει και ποντάρει στο χάος που επικρατεί πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης καθώς από τη μια οι δανειστές πιέζουν για ψήφιση των μέτρων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου κι από την άλλη υπάρχουν τα πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπορούν να περάσουν ούτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ούτε από την ίδια την κοινωνία.

Η αδυναμία ενός πρωθυπουργού να προωθήσει το πρόγραμμά του είναι απόδειξη ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό στις 20 Σεπτέμβρη και τώρα αναζητά προδότες στα άλλα κόμματα. Με μια ακόμη κίνηση τακτικισμού επιχειρεί να βάλει στο κάδρο και τα υπόλοιπα κόμματα, κάνοντάς τα σαν τα... μούτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δεν δήλωνε προεκλογικά ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει; Δεν ήξερε ότι είναι απασφαλισμένη η βόμβα του Ασφαλιστικού; Δεν γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει στη Βουλή και να πει την αλήθεια;

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του βρίσκονται μπροστά στο Βατερλό των δικών τους υποσχέσεων. Από πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε το έγκλημα και συνεχίστηκε κατά τη δεκάμηνη κυβέρνηση της Αριστεράς. Τα μέτρα για τις συντάξεις θα ήταν πιο μικρά, θα ήταν περισσότερο υποφερτά αν δεν συνέβαινε το έγκλημα του Βαρουφάκη και της λοιπής παρέας.

Αλλά για να πάμε στα σημερινά, τι ζητά ο Τσίπρας; Συνενόχους μιλώντας δήθεν για εθνική συνεννόηση. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια παραπλάνησης του πολιτικού συστήματος που δεν πρέπει να περάσει. Αν θέλει εθνικό διάλογο ας συγκροτήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό κι ας πάνε όλοι μαζί να συνομιλήσουν με τους δανειστές. Όχι, να κυβερνά το δίδυμο της αθλιότητας Αλέξη – Πάνου και να βάζουν πλάτη οι υπόλοιποι. Μα καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που υποτίθεται ότι «καθάρισε» με τους ακραίους και είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τη Ζωή, τον Λαφαζάνη ή τον Λαπαβίτσα;

Αν δεν μπορεί λοιπόν να μαζέψει τους δικούς του βουλευτές να μην ψάχνει συνενόχους στο νέο έγκλημα.

Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι ξεκάθαρο: Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πάμε σε διερευνητικές εντολές. Πάντως, ο ίδιος παραιτείται αν είναι αδύναμος να ασκήσει την εξουσία που του έδωσε ο λαός.

Αν πάλι κανείς δεν μπορεί να ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας, ούτε καν να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση τότε να πάμε σε εκλογές, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι το καλύτερο σενάριο. Με δεδομένο ότι η ΝΔ περνά βαθιά κρίση το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι ένα: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος και να βρεθεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να προχωρήσει τα πράγματα. Μ' αυτούς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/11/2015 14:55:37

  Δεν φτάνει τώρα πιά να παραιτηθεί ο Τσίπρας,πρέπει να μη ζητήσει ξανά την ψήφο του Ελληνικού Λαού.Ή αλλιώς,αν θέλει να ξανακατέβει σε εκλογές,να πεί έστω για πρώτη φορά την αλήθεια...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 26/11/2015 15:17:00

  Ο Τσίπρας είναι ικανός να καταστρέψει τα πάντα για να εκβιάσει την επιχειρηματική εκδοτική κλπ. ελίτ της χώρας να κάνουν "ντα" στη ΝΔ και στους λοιπούς για να γίνουν γιουσουφάκια του. Και θα τα καταστρέψει, θα δείτε, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία. Δεν αντέχει να χάσει την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό και τα λοιπά κόμμα τα βλέπει μόνον σαν ψήφους ανοχής για να παραμείνει αυτός πρωθυπουργός.

  Αυτό που πρέπει να γίνει, όμως, είναι να χάσει την ψηφοφορία για να ξέρουμε πόσους βουλευτές έχει, και μετά να πάμε σε κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ως έμπρακτη ομολογία της πολιτικής του απάτης, και με πρωθυπουργό μη πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι.

  Πρέπει να ταπεινωθεί και να εξευτελιστεί ο Τσίπρας, αλλά αυτός έχει οργανώσει τα πάντα ώστε να αποφύγει την ταπείνωση και τον εξευτελισμό, θυσιάζοντας φυσικά τη χώρα. Μας περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες.

 3. leukos avatar
  leukos 26/11/2015 16:31:11

  Ποιος τσιπρας ποια αριστερά….?

  Να ζητήσετε συγγνώμη από τον πρόεδρο μας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  κύριε τσιπρα ως ο κατεξοχήν χυδαίος υβριστής του και λαοπλάνος της πατρίδας μας….


  Και θα σκεφτούμε εάν περάσετε από ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…..

 4. ΦΡΟΥΡΟΣ avatar
  ΦΡΟΥΡΟΣ 26/11/2015 20:19:38

  Δεν είμαστε σίγουροι ότι η ΝΔ και τα άλλα κόμματα θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Πρέπει η ΝΔ να δεσμευτεί από τώρα τι θα πράξει. Υπάρχουν και τα ¨καλά παιδιά¨ μέσα στην ΝΔ, που για το καλό της πατρίδας (;) θα στηρίξουν Τσίπρα....

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 26/11/2015 21:08:44

  Καμμὶα συναίνεση στόν καταστροφέα τῆς ῾Ελλάδας. Νά βγάλη αὐτός καί τό συνοθήλευμα τσύριζα τά κάστανα ἀπό τήν φωτιά. Αὐτό τό ἀσήμαντο ἀνθρωπάκι νά ὑποβάλη τήν παραίτηση του στήν μέρκελ, ὄχι στόν πάκη!

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 26/11/2015 21:53:13

  Χρειάζεται ένα ειδικό Δικαστήριο για τον κο Τσίπρα και την παρέα του για την καστροφή που έκαναν. Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι.

 7. Τζανής avatar
  Τζανής 27/11/2015 00:28:36

  Ένας θρασύς.... κυβερνάει αυτή τη χώρα.

 8. Νικ avatar
  Νικ 27/11/2015 01:09:02

  Σκίζανε τα μνημόνια, υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο!

  Καταργούσαν το ΕΝΦΙΑ ως άδικο φόρο, διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ ως αναγκαίο φόρο!

  Έδιναν κατώτερη σύνταξη 700 ευρώ, μείωσαν την κατώτερη σύνταξη στα 357 ευρώ!

  Έκαναν το αφορολόγητο 12000 ευρώ, το κατέβασαν στα 8000 ευρώ!

  Δεν θα έκοβαν ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ σε κανέναν, κόβουν σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν!

  Θα ήταν ανοικτά οι τράπεζες κανονικά την επόμενη ημέρα με ελπίδα, έκλεισαν και 60 ευρώ την ημέρα όριο!

  Δεν θα έπαιρναν κανένα σπίτι, και με νόμο οι πλειστηριασμοί!

  Θα καταργούσαν τα 5 ευρώ από τα νοσοκομεία, θα επαναφέρουν το μέτρο γιατί δεν βγαίνει τώρα!

  Δωρεάν λεωφορεία, αύξηση στο εισιτήριο τώρα 1.40 και βάλε ευρώ!

  Δεν θα πείραζαν τα λεφτά από τα ταμεία όμως οι προηγούμενοι έκαναν, τα πήραν όλα για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις!

  Σε λάθος δρόμο οι αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, καμία καινούργια αποκρατικοποίηση σήμερα!

  Θα διαπραγματευτούμε σκληρά με Βαρουφάκη το δημόσιο χρέος, τα δώσαμα όλα εύκολα με τον Τσακαλώτο που πρέπει να του πούμε και ευχαριστώ!

  Θα διώξουμε τον Στουρνάρα, κρατάμε τον Στουρνάρα μεγάλος τεχνοκράτης....!

  Λέμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, λέμε ΝΑΙ τώρα!

  Ε ναι ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο Τσίπρας-Καμμένος....

  Είναι η ώρα του ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝ. ΣΑΜΑΡΑ που τελικά τίποτα δεν του κατάργησαν γιατί απλούστατα έκανε το σωστό για την χώρα και όλους τους Έλληνες!

  Εγώ θα το ξαναπώ μετά το μπάχαλο που ζούμε η Ελπίδα που δεν είδαμε, είναι ο Σαμαράς και πάλι....

  Τι περιμένουμε;

  Εκεί στην ΝΔ ξυπνήστε....!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.