Παραίτηση «βόμβα» στο υπουργείο Άμυνας για τα ΜΟΕ με την Τουρκία
03/06/2019 18:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραίτηση «βόμβα» στο υπουργείο Άμυνας για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Μία παραίτηση που θα συζητηθεί έγινε στο υπουργείο Άμυνας, καθώς ο αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης, αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (σ.σ. ΜΟΕ) με την Τουρκία, παραιτήθηκε αφότου διαφώνησε με τον υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη για τον σχεδιασμό.

Πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί από το υπουργείο αναφέρουν ότι ο Ζαχαριάδης διαφώνησε για τον χρόνο που θα γίνονταν η ελληνική αποστολή στην Τουρκία καθώς ήθελε αυτή να γίνει μετά το τέλος των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα και όχι σε προεκλογική περίοδο.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως τα αποτελέσματα κάθε επαφής πριν από την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Αποστολάκης ωστόσο είχε αντίθετη άποψη με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, και επέμεινε στην συνέχιση των διαβουλεύσεων με την Τουρκία για τα ΜΟΕ.

Ετσι ο κ. Ζαχαριάδης επέλεξε να αποχωρήσει από την θέση του.

ΝΔ: Συνεχίζονται εν κρυπτώ οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η εν κρυπτώ συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής πλευράς, αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σε γραπτή δήλωσή του.

Ο ίδιος καταγγέλλει «όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Πηγή: eleftherostypos.gr