Πανούσης: «Τζάμπα μαγκιές» Πολάκη για τη δημιουργία κλίματος
19/06/2016 13:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανούσης: «Τζάμπα μαγκιές» Πολάκη για τη δημιουργία κλίματος

Ο Γιάννης Πανούσης χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιές» τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, που στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος.

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι εργαλείο για σκάνδαλα ούτε για τη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος», δήλωσε ο καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην υπουργός, μιλώντας στο Mega.

Η Δικαιοσύνη επηρεαζόταν εδώ και χρόνια, σημείωσε ο Γιάννης Πανούσης, όμως «άλλο επηρεάζομαι και άλλο βάζω σε πλαίσιο αντιθεσμικής λειτουργίας. Ούτε με καταγγελτικό λόγο πρέπει να γίνεται αυτό, ούτε με παιχνίδια πίεσης δικαστών», είπε.

«Είναι ένα είδος μαγκιάς που δεν φτάνει στο όριό της», τόνισε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πολάκη.

«Αν το πιστεύεις, προχώρα το μέχρι το τέρμα. Η είσαι μάγκας, ή δεν είσαι. Αυτές οι μαγκιές για να δημιουργήσεις ένα κλίμα βλάπτουν τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Αν ο πολίτης δεν πιστέψει στη δικαιοσύνη σε αυτή την κρίση σε τι θα πιστέψει; Στην αυτοδικία;», συνέχισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετατρέπεται σε τζάμπα μαγκιά. Δεν είναι ο πρώτος, πολλοί κάνουν δηλώσεις και μετά τις μαζεύουν», τόνισε ο κ. Πανούσης και σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει εχθρό το 65% του λαού. Κανάλια, πανεπιστήμια, διανοούμενος. Είναι κακή αντίληψη. Είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, όχι αυτών που την ψήφισαν».

«Αν το πιστεύεις, προχώρα σε κάθαρση», πρόσθεσε επανερχόμενος στα όσα είπε ο κ. Πολάκης. «Εγώ δεν βλέπω κάθαρση. Δημιουργείται μία καινούρια ελίτ που δεν την περιμένεις από την αριστερά. Καταγγέλλεις έναν εκδότη με 1.000 αμαρτίες και καλύπτεις άλλον με 2.000 αμαρτίες. Αυτό δεν είναι ηθικό πλεονέκτημα», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης.

eleftherostypos.gr