Πανηγυρίζει ο Ζάεφ και μιλάει για "Μακεδονία"
26/01/2019 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανηγυρίζει ο Ζάεφ και μιλάει για "Μακεδονία"

Πανηγυρίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα, και συνεχίζει να κάνει λόγο για "Μακεδονία", αντί του "Βόρεια Μακεδονία" όπως προστάζει η Συμφωνία.

Με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, ο Ζάεφ σημειώνει:

"Η Μακεδονία είναι μέρος του δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!"

#Македонија е дел од глобалниот демократски свет. Инвеститорите знаат дека сега сме стабилна и безбедна земја. Создаваме шанса за сите граѓани. Одиме напред, време е за економија!#WEF19#Davos#Macedoniapic.twitter.com/Gt6XxcvJ54
Ενσωματωμένο βίντεο
Зоран Заев@Zoran_Zaev

#Македонија е дел од глобалниот демократски свет. Инвеститорите знаат дека сега сме стабилна и безбедна земја. Создаваме шанса за сите граѓани. Одиме напред, време е за економија!#WEF19#Davos#Macedonia

ΠΓΔΜ: Η "μακεδονο-ελληνική λύση"

Υπενθυμίζεται, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, πως πριν κοπάσουν ακόμη οι πανηγυρισμοί την κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να χαιρετίσει την απόφαση, μιλά για "μακεδονο-ελληνική λύση".

"Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας", χαιρέτισε την κύρωση της Συμφωνίας και εξέφρασε συγχαρητήρια στους πολίτες των δύο χωρών.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ αναφέρονται τα εξής:

"Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.

Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.

Με την εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.

Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν".

Πηγή:capital.gr