«Παμπόνηρος» ο κύριος Τσίπρας...
24/02/2016 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παμπόνηρος» ο κύριος Τσίπρας...

Απέλπιδες προσπάθειες να κρατήσει χροιά αριστερού λόγου στην πολιτική του κάνει ο A. Τσίπρας μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Η σημερινή του ομιλία στη βουλή είναι χαρακτηριστική. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση ώστε στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ η Ελλάδα να απαιτήσει αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών της προσφυγικής κρίσης από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ελλάδα θα αντιδράσει, δεν πρόκειται να ανεχτεί από κάποια κράτη μέλη της ΕΕ να χτίζουν φράχτες και να μη δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα, είπε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για εισαγόμενο σκοταδισμό από το Βορρά στο Νότο της Ευρώπης. Μάλιστα απείλησε εμμέσως επικαλούμενος την επιβολή του 3ου μνημονίου στο όνομα της τήρησης των κανόνων της ευρωζώνης και το αντιπαρέβαλε με τη στάση των Ευρωπαίων στο προσφυγικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας το παίζει αντιευρωενωσιακός... και την ίδια ώρα ποιεί την νήσσαν για το ΝΑΤΟ και τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο. Αμηχανία ή κάτι άλλο; Θα φανεί.

Από τα αριστερά προσπάθησε να την... βγει και στα μπλόκα των αγροτών. Το παίζει φίλος των μικρών και μεσαίων αγροτών, επιχειρεί να αγκαλιάσει το μπλόκο της Νίκαιας για το οποίο ουσιαστικά έλεγε ότι ή θα πάει μαζί με το μπλόκο των Τεμπών τη Δευτέρα στο Μαξίμου ή αλλιώς διάλογο δεν έχει. Και σήμερα έπλεξε το εγκώμιο ουσιαστικά στον Μπούτα και στο ΚΚΕ και την έπεσε στους αγρότες που πήγαν προχτές στο Μαξίμου ότι είναι μεγαλοαγρότες.

Παράλληλα εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την παρέμβαση της εισαγγελίας για τις κινητοποιήσεις παίζοντάς το φίλος του λαού και των αγώνων του και την ίδια στιγμή στέλνει αυστηρό μήνυμα να τα μαζέψουν από τα μπλόκα προτάσσοντας τον Προμαχώνα και το κλείσιμο του τελωνείου, το οποίο το συνέκρινε με το κλείσιμο των συνόρων που επιβάλλουν πχ η ΠΓΔΜ μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη.

«Παμπόνηρος» ο κ. Τσίπρας...

Και τελικά αφού το παίζει Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης, παρουσιαζόμενος ως λαϊκός αγωνιστής στο εσωτερικό την πέφτει και στην αντιπολίτευση για τα περί διαφθοράς, διαπλοκής, πελατειακού κράτους και τα σχετικά. Για να καταλήξει στη φράση «τέλειωσαν οι μέρες της ασυλίας και της εξουσίας των φοροφυγάδων» μπας και κρατήσει ακμαίο των ηθικό των Συριζαίων.

Εδώ βρίσκεται και η ουσία. Ο Α. Τσίπρας μπροστά στο αδιέξοδό του στήνει όλη του την τακτική πάνω στο Μητσοτάκη και την αδυναμία της ΝΔ, η οποία έχει ξεχάσει τι σημαίνει αντιπολίτευση. Κάπως έτσι προσπαθεί να ξαναφρεσκάρει τη μάσκα του αριστερού. Αλλά όσα λίφτινγκ και αν προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης η πραγματικότητα είναι εδώ για να υπενθυμίζει την αποτυχία του.