ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΙ: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση: Δεν θα βγούμε από το μνημόνιο στο τέλος της 4ετίας
13/11/2015 22:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΙ: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες από την κυβέρνηση: Δεν θα βγούμε από το μνημόνιο στο τέλος της 4ετίας

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες για το μέλλον εκτιμώντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της τετραετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονία για τον ΣΚΑΪ.

Το σύνολο σχεδόν των ελλήνων πολιτών, δεν είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης. Σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 70%, οι πολίτες εμφανίζονται μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ποσοστό στην ίδια ερώτηση που αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 56,5%.


Σταθερά απαισιόδοξοι (70,5%) οι Έλληνες για το μέλλον τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία (73,5%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος της 4ετίας.Δηλώνουν σε αντίστοιχο υψηλότατο ποσοστό ότι οι μετεκλογικές εξελίξεις έχουν πάρει τον λάθος δρόμο (78%) αλλά και ότι είναι δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις της κυβέρνησης (86%).


Όσο για τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταξύ των υποψηφίων, συγκεντρώνει την συμπάθεια των ερωτηθέντων, καθώς θα ήταν κατά πλειοψηφία αυτός που θα επέλεγαν για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα μαζί του, αλλά και ως παρέα για ένα.... δείπνο. Θα ήταν όμως και ο σύμβουλος ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ που θα προτιμούσαν αν ήταν οι ίδιοι υπουργοί. Εν τέλει ο νυν αρχηγός της ΝΔ είναι το πρόσωπο που θα επέλεγαν (26% των ερωτηθέντων ανεξαρτήτως κόμματος συνολικά αλλά και 47,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά, με στοιχεία Σεπτεμβρίου) για πρόεδρο της παράταξης, καθώς και ο υποψήφιος που θεωρούν οι ερωτηθέντες (56%) ότι τελικά θα εκλεγεί στη θέση αυτή.


Πάντως (στο σύνολο), ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, έπεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος τερματίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο "Κανένας" ήταν η πρώτη αυθόρμητη απάντηση σε αρκετές ερωτήσεις.

Τέλος, σε ποσοστό 61%, οι ερωτηθέντες προκρίνουν την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση της παράταξης.

Η νέα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 – 11 Νοεμβρίου και χωρίζεται σε 2 ενότητες: Μετεκλογικές Εξελίξεις – Κυβερνητικό Έργο (χωρίς να συνυπολογισθεί η υπόθεση Πανούση) και Εξελίξεις στη ΝΔ

Μπόνους: Η εκτίμηση (απ)αισιοδοξίας...

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.