Π. Πικραμμένος: Ίσως ενοχλεί η σχέση μου με την οικογένεια Μητσοτάκη
07/02/2018 12:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Πικραμμένος: Ίσως ενοχλεί η σχέση μου με την οικογένεια Μητσοτάκη

"Ποτέ δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους", δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ερωτηθείς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

"Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, δεν είχα ποτέ επαφή, μου ήρθε ουρανοκατέβατο αυτό, είναι κλαυσίγελος, είναι γελοιότητες όλο αυτό".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε γνώση του Π. Πικραμμένου, καθώς όπως εξήγησε δεν έχει πάρει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του, αναφέρεται ότι "ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε πάνω στο γραφείο του Φρουζή τα χρήματα και όταν ρώτησε ‘για ποιον είναι αυτά τα χρήματα’ έλαβε την απάντηση ότι ‘είναι για τον Πικραμμένο’. Αυτός ο άνθρωπος, ιερό και όσιο, δεν έχει; Έτσι μου είπανε. Δεν έχω δει τη δικογραφία ακόμη".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, "οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να είναι υπάλληλοι της Novartis".

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, εξήγησε ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis ήταν και πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών "και ασχολήθηκα γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έδινε τα χρήματα στα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει τα φαρμακεία και αναζητήσουμε τρόπους για να μπορέσουμε να δώσουμε φάρμακα".

Διευκρίνισε ωστόσο ότι, δεν ήταν ο ίδιος που είχε έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά οι συνεργάτες της υπηρεσιακής κυβέρνησης. "Εγώ όχι, είχα συγκαλέσει τρεις συσκέψεις στο Μαξίμου", για το ζήτημα, τόνισε.

Αναφορικά με άλλου τύπου επαφές, σημείωσε ότι "μας ζητούσαν να κάνουμε ανατιμολόγηση στις τιμές των φαρμάκων, όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, καθώς ήμασταν υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεπώς και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα".

Όσο αφορά στο πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής, αλλά και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε:

"Θα κάνω αυτό που πρέπει. Εγώ βλέπω ένα εφιάλτη αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να καταλάβω. Θα μιλήσω με το δικηγόρο μου είναι σοβαρό το θέμα. Δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις. Πραγματικά σας λέω, δεν ξέρω από πού ήρθε αυτό το πράγμα και γιατί, γιατί ήρθε. Έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχει ακουστεί τίποτα από κανέναν. Και τώρα ξαφνικά;".

Ενώ κληθείς να υποθέσει γιατί εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση, συμπέρανε πως:

"Ενδεχομένως για τη στάση που κρατώ, για αυτά που λέω, γιατί υπήρξα φίλος και είμαι της οικογένειας Μητσοτάκη. Ίσως ενοχλεί η παρουσία μου. Τι άλλο μπορεί να είναι;

"Θα ζητήσω τα στοιχεία της δικογραφίας, για να δω τις περαιτέρω ενέργειας. Δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια", κατέληξε.

capital.gr