Π. Λαφαζάνης: Τσίπρας και Βαρουφάκης το 2015 φοβήθηκαν ειδικό δικαστήριο
12/06/2019 15:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Λαφαζάνης: Τσίπρας και Βαρουφάκης το 2015 φοβήθηκαν ειδικό δικαστήριο

Στην άποψη που είχε εκφράσει στο παρελθόν μέσα από το One Channel για τον Γιάνη Βαρουφάκη, περί "ιμιτασιόν" επέμεινε Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα από την εκπομπή One Talk. Όπως αναφέρει το onetv.gr, ο κ. Λαφαζάνης χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ποσοστό του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές λέγοντας πως "όταν λέμε Βαρουφάκης, εννοούμε τον ΣΥΡΙΖΑ 2". "Ο άλλος Τσίπρας είναι ο Βαρουφάκης, είναι και οι δύο παθολογικά μυθομανείς" συμπλήρωσε. Δεν σταμάτησε εκεί όμως. "Ο Βαρουφάκης έχει μαγικές λύσεις για όλα τα προβλήματα, τα οποία δεν θα ενοχλήσουν ούτε τους μεν, ούτε τους δε και θα απαντήσουν και στο πρόβλημα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα" υπογράμμισε. "Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο" κατέληξε.

Ο Τσίπρας φοβόταν το ειδικό δικαστήριο

"Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο" αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: "Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης".

Σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε ο κ. Λαφαζάνης: "Φώναξαν όταν τελείωνε η προθεσμία για να στείλουν την επιστολή για την επέκταση του προγράμματος, φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον είχαν μέχρι το πρωί και τον πίεζαν να τους δώσει μια γνωμοδότηση με την οποία θα έλεγαν ότι δε χρειαζόταν να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης και ότι απλώς με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών ήταν έγκυρη και θεωρείτο νόμιμη και επομένως δέσμευε την Ελλάδα ως χώρα".

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι : "από όσο ξέρω ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου είχε βγει έξω από τα ρούχα του και έλεγε δεν θέλω να παρανομήσω, θα πάω φυλακή και οι άλλες επεκτάσεις που έγιναν πέρασαν από τη Βουλή. Δεν ήταν απλώς με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Τελικά το πρωί υπέκυψε ο πρόεδρος. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πλέον και εκβιασμοί άλλου είδους για να υπογράψει γιατί το θέμα ήταν μείζον για την πορεία της κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις".

Πηγή:capital.gr