Π. Καμμένος: Σε πλήρη αρμονία με Τσίπρα - Ήξερε για το Plan B αλλά δεν το εγκρίνει
15/10/2018 10:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Καμμένος: Σε πλήρη αρμονία με Τσίπρα - Ήξερε για το Plan B αλλά δεν το εγκρίνει

Τα "μάζεψε" ο Πάνος Καμμένος τα περί εναλλακτικού σχεδίου στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για θέση που εξέφρασε ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος όχι όμως εκφράζοντας την κυβερνητική θέση.

Είπε μάλιστα επ αυτού ότι πρόκειται για άποψη που ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε αλλά δεν την ενέκρινε ως κυβερνητική, εθνική, θέση.

Υπερασπίστηκε μάλιστα τη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα, λέγοντας πως: "Βρεθήκαμε μαζί για να πατήσει η χώρα στα πόδια της".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ , αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε χαρατηριστικά, κηρύσσοντας τη "λήξη" του θερμού επεισοδίου με τον Α. Τσίπρα:

Δεν θα κάνω τη χάρη σε Μητσοτάκη

"Με τον πρωθυπουργό, πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με τρεις κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο δεύτερος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο τρίτος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε".

Απέκρουσε μάλιστα και την πρόταση που είχε διατυπώσει δις δημόσια ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεοδώρος Τοσουνίδης, ότι εάν η Ν.Δ δεσμευτεί πως δεν θα παραχωρήσει το όνομα "Μακεδονία", οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της.

Αδειάζοντας τον εκπρόσωπο του κόμματός του, ο Π. Καμμένος είπε πως "δεν θα κάνουμε τη χάρη στον Μητσοτάκη να ρίξουμε την Κυβέρνηση".

Εξήγησε πάντως σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών:

"Εμείς βάσει του καταστατικού δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα, αλλά δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει όι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση".

Παράλληλα, χωρίς να ρίξει λάδι στη φωτιά, επιχείρησε να αποκρούσει και τη μομφή Φίλη ότι αποτελεί καρικατούρα του Σαλβίνι.

Αιχμές για ρουσφέτια

Αντιθέτως, κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο ( ο οποίος ήταν λάβρος στην ΚΕ εναντίον της συνεργασίας με Καμμένο) ότι ...δεν του έκανε τα ρουσφέτια που ζήτησε.

Είπε επ αυτού πως ο Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ από τα Τρίκαλα ήρθε ο φουκαράς στο υπουργείο Άμυνας με κάτι ρουσφέτια και του είπα "αγόρι μου δεν γίνονται ρουσφέτια στο υπουργείο Άμυμας, τελείωσαν τα ρουσφέτια" και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου. Του έλεγαν του φουκαρά ότι ο Καμμένος ανοίγει νέες βάσεις.

Πολύ επιτυχημένο ταξίδι

Αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ είπε πως "ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι".

Καθώς, σε αυτό, πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας".

Για τα των βάσεων, σημείωσε πως σε αντίθεση με ότι γράφεται "δεν υπάρχει καμία νέα βάση, αλλά διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή της χώρας μας στην τριμερή συμφωνία".

Πηγή:capital.gr