Π. Καμμένος: Ο Ζάεφ δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ
04/07/2018 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Καμμένος: Ο Ζάεφ δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ

"Η δική μου στάση, όταν κι αν έρθει η συμφωνία με 180 βουλευτές είναι γνωστή, η δική σας είναι το ερώτημα", επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως ο κ. Ζάεφ "δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ" και η συμφωνία που υπέγραψαν Κοτζιάς-Δημητρόφ "δεν παράγει αποτελέσματα".

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον οδικό χάρτη που απαιτείται να ολοκληρωθεί στην γειτονική FYROM, ενώ μεταξύ των ήδη γνωστών πρόσθεσε πως "πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε εκλογές για να αλλάξει η πλειοψηφία στην Βουλή, ώστε να αλλάξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν υπογράφει την συμφωνία, μετά να γίνει δημοψήφισμα, νέα Βουλή, επικύρωση και στην συνέχεια όταν τελειώσουν όλα αυτά, τότε να κυρωθεί και εδώ, οπότε θα ισχύσει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ.

Το άρθρο 2 αναφέρεται μόνο σε προκαταρκτικές συνομιλίες οι οποίες όμως δεν θα ξεκινήσουν τώρα. Αυτό προβλέπεται στην απόφαση της Ουάσιγκτον του 1999 με Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, γιατί τότε ξεκίνησαν οι συμφωνίες εντάξεως της FYROM στο ΝΑΤΟ. Μην μπερδεύεστε με την συνύπαρξη. Ο κ. Ζάεφ καλείται μόνο ως προς ένταξη χώρα που συμμετέχει στην αποστολή στο Αφγανιστάν, όμως δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία, ούτε θα κάνει κάτι άλλο. Θα γίνει πρόσκληση κατόπιν ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων, το έχουμε ήδη δει το κείμενο".

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου ήρθε όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει την θέση του ως προς την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το πΓΔΜ.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην Ολομέλεια της Βουλής, "η συμφωνία αυτή παράγει κάποια νομικά τετελεσμένα και πολλά πολιτικά τετελεσμένα. Και όταν ολοκληρωθεί και γυρίσουν τα πρωτόκολλα από χώρα σε χώρα για κύρωση τότε στενεύουν τα περιθώρια. Κύριε υπουργέ επειδή χθες δηλώσατε άλλα το πρωί κι άλλα το βράδυ, σας καλώ εδώ, στο Κοινοβούλιο, να κάνετε σαφή την στάση σας".

Πηγή:capital.gr