Π. Καμμένος κατά ΕΥΠ, ΕΕ και ΝΑΤΟ
15/11/2018 22:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Καμμένος κατά ΕΥΠ, ΕΕ και ΝΑΤΟ

Επίθεση κατά της ΕΥΠ, της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και στα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία.

"Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων" είπε, προσθέτοντας ότι χτύπημα δεν είναι "οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης". Μεγάλο χτύπημα, για τον Πάνο Καμμένο, είναι "η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη"

Αιχμηρές ήταν και οι αναφορές του για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως σημείωσε, η ΕΕ είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων, καθώς και ότι είναι καλή μόνο "για δεξιώσεις και συμφωνίες".

"Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί" δήλωσε για τη συνεργασία στην ΕΕ και υποστήριξε πως υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, τόνισε ότι σε αυτή, όπως και αλλού, "υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα".

Για το ΝΑΤΟ είπε πως επίσης δεν είναι έτοιμο. Το κατηγόρησε μάλιστα ότι ασχολείται πιο πολύ με τη Ρωσία, παρά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας "Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο" είπε, προσθέτοντας: "Εδώ είναι οι τρομοκράτες, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων".

"Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια" συνέχισε, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ, όπως είπε. "Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία",

Τέλος, είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει σχετικά με τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας και για το λόγο αυτό οφείλει να πει αυτά που γνωρίζει. Να πει την αλήθεια. "Είμαι ένα από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι' αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας" κατέληξε.

Πηγή:capital.gr