Π. Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος
19/03/2018 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος

συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία που έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση,"η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σε αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση" σημείωσε.

Πρόσθεσε πως ότι "υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξουμε τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος" και επανέλαβε πως για το όνομα της ΠΓΔΜ οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται καμία λύση που να περιλαμβάνει το όνομα "Μακεδονία". "Ούτε βόρεια ούτε νότια ούτε δυτική, η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

"Θα κάνουμε τα πάντα για να απελευθερωθούν σύντομα οι Έλληνες όμηροι"

Ερωτηθείς για το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τους χαρακτήρισε εκ νέου ομήρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όσον αφορά το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, των δύο ομήρων είναι θέμα για το οποίο δεν κάνω δηλώσεις από την αρχή γιατί θεωρώ ότι αυτήν την υπόθεση πρέπει να τη χειριστούν υπεύθυνα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών".

Ανέφερε ακόμη πως "αυτό που επιζητούμε είναι μια κοινή εθνική γραμμή".

Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι αυτοί οι δύο στρατιωτικοί εκτελούσαν την εντολή για διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, συνέχισε, ενώ σημείωσε πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση.

Καταλήγοντας τόνισε πως "θα κάνουμε τα πάντα οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν".

Συνάντηση αύριο με Τσίπρα

Να δοθεί τέλος στα σενάρια περί ρηγμάτωσης στη σχέση των κυβερνητικών εταίρων, επιχείρησε νωρίτερα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Οι σχέσεις Τσίπρα- Καμμένου, είναι άριστες" δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και προς επίρρωση τούτου, προανήγγειλε αυριανό "ραντεβού" μεταξύ του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης προκειμένου να εξετάσουν "πιθανές ενέργειες" για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

"Υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ Τσίπρα- Καμμένου, μιλούν διαρκώς, σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες" ανέφερε επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας, χαρακτηρίζοντας "ευσεβείς πόθους" της Ν.Δ κάθε ψίθυρο για κρίση και ρήγμα μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων.

"Κάθε ψίθυρος περί ρήξης στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατόπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της ΝΔ και των μέσων που τη στηρίζουν να αλλάξει ιεράρχηση και η προτεραιότητες της δημόσιας συζήτησης από τα ζητήματα που πραγματικά έχουν φέρει τη ΝΔ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μιλάω για τη Νοβάρτις" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για την κυβερνητική συνοχή.

capital.gr