Π. Kαμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η σύλληψη ήταν προσχεδιασμένη με εντολή Ερντογάν
08/08/2018 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Kαμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η σύλληψη ήταν προσχεδιασμένη με εντολή Ερντογάν

Για "προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη κίνηση" που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον real fm αναφορικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 5 μήνες.

"Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο” δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, υπογράμμισε: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο”.

capital.gr