Π. Αβραμίδης για Γεννηματά: Πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι.
07/09/2016 15:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Π. Αβραμίδης για Γεννηματά: Πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι.

Σε υψηλούς τόνους και με αντίστοιχες αιχμές απάντησε το Ποτάμι στις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία τού καταλόγισε ευθύνες για την αποτυχία της συνεργασίας τους.

Με δήλωση του, ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι οι προτάσεις που δημοσιοποίησε το Ποτάμι απαντούν με «ξεκάθαρο τρόπο «ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα». Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά, αλλά με ανοιχτές διαδικασίες».

Ο κ. Αβραμίδης απάντησε ότι η κ. Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, γι’ αυτό το Ποτάμι πρότεινε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη Τύπου, την εβδομάδα από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου.

«Τι πιο σαφές; Προφανώς, όμως, η κ. Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μία ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση», σημείωσε.

Το Ποτάμι θεωρεί ότι μία ανοιχτή διαδικασία, σαν αυτή που πρότεινε, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.

Μάλιστα, ο γραμματέας του Ποταμιού επικαλείται την αμφίσημη, όπως λέει, στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον εκλογικό νόμο, επικρίνοντάς την για προσδοκία συνεργασίας με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ». «Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην «προεκλογική περίοδο» για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί. Όσοι τορπιλίζουν τον διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι», καταλήγει ο κ. Αβραμίδης.

eleftherostypos.gr