Ούτε την απεργία δεν τόλμησε να καταργήσει η επάρατη Δεξιά!
05/12/2017 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε την απεργία δεν τόλμησε να καταργήσει η επάρατη Δεξιά!

Μιας και πλησιάζει η μέρα που κάηκε η Αθήνα με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν σήμερα κυβερνούσε η Δεξιά.

Κι αν αυτή η δεξιά κυβέρνηση έπαιρνε απνευστί τρία μέτρα: Την απελευθέρωση πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας και την πώληση σύγχρονων και κερδοφόρων μονάδων της ΔΕΗ.

Τι θα είχε συμβεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας; Θα είχαν κρεμάσει τους… γερμανοτσολιάδες που τόλμησαν να πειράξουν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Σκεφτείτε μόνο τι θα έκανε η αριστερά, ποιοι θα ήταν στους δρόμους, τι θα φώναζαν και πώς θα παρακινούσαν τον κόσμο σε αντίσταση.

Μόλις 17 λεπτά κράτησε η συζήτηση στοEurogroupγια την Ελλάδα και την οριστικοποίηση της τεχνικής συμφωνίας. Απίστευτα πράγματα. Αν αυτό συνέβαινε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αν έκλειναν τις συμφωνίες χωρίς πολλές μπαρούφες και μπαρουφάκηδες ίσως η χώρα να μην έφτανε στη χρεοκοπία, στις κλειστές τράπεζες και στα δημοψηφίσματα.

Η απόφαση για τις απεργίες, που ουσιαστικά διαλύει τον συνδικαλισμό, δεν πάρθηκε ποτέ από καμιά δεξιά κυβέρνηση. Μόνο μια φορά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το εφάρμοσε και τους έφαγε η μαύρη θύελλα των πράσινων και κόκκινων συνδικαλισταράδων.

Μπορεί να αποσύραν την τροπολογία προς το παρόν, αλλά η απόφαση είναι ειλημμένη. Απλώς ήθελαν να δουν τις... νωχελικές αντιδράσεις των συντρόφων τους. Δηλαδή τους ψιθύρους και κάτι τζάμπα μαγκιές που ακούμε που είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι ότι μια μικρή τροπολογία σε νομοσχέδιο, η οποία σύντομα θα επανακατατεθεί, τρώει τις απεργίες και το αριστερό κόμμα της εργατιάς και του λαού βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Όσο για την πώληση της ΔΕΗ και τους πλειστηριασμούς και στα λαϊκά ακίνητα τι να πει κανείς. Ότι έχασε η αριστερά την ψυχή της; Ποτέ δεν είχε απλά δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι όλοι εμείς επειδή αισθανόμαστε ηττημένοι ιδεολογικά και πολιτικά.

Όλοι εμείς οι γερμανοτσολιάδες, οι προδότες, οι εγκληματίες, οι μνημονιακοί που δεν τολμήσαμε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις γιατί οι αριστεροί είχαν έτοιμο το σχέδιο για τα νέα… Δεκεμβριανά. Είχαν έτοιμο το σχέδιο για να ξανακαεί η Αθήνα, όπως έγινε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο. Αλλά και όπως έγινε τόσες και τόσες φορές όπου ο κόσμος είχε βγει αγανακτισμένος κατά της κυβέρνησης. Ποιος θα ξεχάσει τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη; Ποιος τα χτυπήματα σε βάρος του Κουμουτσάκου; Την ομηρεία υπουργών σε κτίρια ή στη Βουλή; Ποιος θα ξεχάσει βεβαίως την δολοφονία των παιδιών στηνMarfin, τις μούντζες και τις ύβρεις έξω από τη Βουλή. Όλα αυτά έγιναν για πολύ πιο ασήμαντες αποφάσεις και μέτρα από τα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση της αριστεράς. Το καραβάνι του Αλέξη προχωρά, τα σκυλιά δεν ουρλιάζουν γιατί βρίσκονται σε υπουργικές καρέκλες και ο Τσίπρας που ξεσήκωνε τον κόσμο το παίζει τώρα πρωθυπουργός.

Αλλά και πάλι δεν θέλουμε να φανταστούμε ποια τύχη θα είχε η χώρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σκεφτείτε το έγκλημα που θα είχε κάνει η αριστερά και θα ήταν κι ατιμώρητο.